Cursa rățuștelor, parada ambarcațiunilor, concerte și spectacole la Timișoara. Începe Bega Bulevard

po 1000x100px (3)

Timp de trei zile, malurile Begăi vor prinde viață, în cadrul unei noi ediții a Festivalului Bega Bulevard, desfășurată în centrul Timișoarei. Organizatorii au pregătit tradiționala cursă a rățuștelor, dar și o paradă de ambarcațiuni, spectacole și concerte.

Primăria Timișoara a pregătit o mulțime de activități care se vor desfășura în perioada 17 – 19 septembrie, pe malul Begăi, în cadrul unei noi ediții a Festivalului Bega Bulevard.

Timp de trei zile, malurile Begăi vor prinde viață, încercând să readucă oameni împreună. Ca și în alte rânduri, sunt vizate categorii diverse de public: de la copii, care, în dimineața de sâmbătă, vor fi oaspeții AQUAPIC, ai Teatrului Merlin și ai atelierelor, la prietenii lor mai mari, părinții sau bunicii lor, invitați la concerte, spectacole de teatru, de operetă, ba chiar la cinema sau la o tură de alergat, în compania Alergotura”, a informat Casa de Cultură a Primăriei Timișoara.

De asemenea, cei care trec pragul evenimentului vor putea descoperi forme variate de artă, iar oaspeții speciali vor fi Paul Georgescu, multiplu campion mondial la înot în ape libere, care va participa la parada ambarcațiunilor, și invitații Timișoara Big Band: Berti Barbera, trompetistul Sebastian Burneci, saxofonistul Cătălin Milea și dirijoarea Simona Burneci.

Totodată, în cadrul ediției din acest an a Bega Bulevard va fi lansat conceptul MESHter, o inițiativă de recuperare a mesh-urilor și a bannerelor folosite, și de transformare a lor în obiecte de uz zilnic.

În ceea ce privește cel mai așteptat eveniment din cadrul festivalului, Cursa Rățuștelor, aceasta va avea loc duminică, 19 septembrie, la ora 18.00, între Podul Mihai Viteazul și Podul Maria. Rățuștele pot fi cumpărate pe site-ul https://ratustepebega.ro/ sau de la standul amplasat în zona culinară din Iulius Town. Anul acesta, fondurile strânse vor merge către Liceul Teoretic Special Iris.

Programul complet al Festivalului Bega Bulevard este disponibil AICI!