Curs special, marca Nevo Parudimos: mentori pentru voluntarii internaționali

Asociația Nevo Parudimos din Reșița a organizat, la finalul săptămânii trecute, un curs de formare special. În doar două zile, participanții au asimilat noțiuni elementare pentru a deveni mentori ai voluntarilor internaționali, implicați în proiectele de voluntariat ale Programului Erasmus+ și Corpului European de Solidaritate.

În zilele de 15 și 16 martie, Nevo Parudimos a organizat, la sediul său din Reșița, un curs de formare destinat viitorilor mentori ai voluntarilor internaționali.

Cursul a fost unul intens, astfel că cei 20 de participanți au învățat rapid elementele esențiale, referitoare la:

  • Programul Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate
  • Serviciul European de Voluntariat
  • proiectele de voluntariat dezvoltate de Asociația Nevo Parudimos
  • rolul mentorului și atribuțiile sale
  • provocările multiculturale cu care se confruntă voluntarii internaționali
  • managementul conflictului
  • procesul de învățare a voluntarilor și cum poate mentorul să ajute voluntarii în conștientizarea competențelor dezvoltate, desfășurând activități de voluntariat

„Mentorii reprezintă practic acele persoane, specialiști în domeniile lor de activitate, care asistă voluntarii în procesul de învățare, astfel încât șederea acestora în România să fie cât mai benefică pentru ei din perspectiva educațională”, transmit reprezentanții Asociației Nevo Parudimos.

Voluntarii implicați în activități, fac parte din proiectele Nevo Parudimos: „V for Volunteering” (VFV), “Volunteering and Education for Civic Involvement” (VEFCI) și “Volunteering for a smile” (VFS) finanțate de către Comisia Europeană prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, Mobilități pentru Tineret, Serviciul European de Voluntariat (SEV).