Curs de vorbire gestuală la Teatrul German de Stat Timișoara

curs de vorbire gestuala foto ovidiu zimcea 1
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Cei 27 de actori ai Teatrului German de Stat Timișoara participă, până în 16 septembrie, la un curs de formare vocală și de vorbire condus și conceput de Tim Schüler, cercetător lingvistic, profesor de logopedie la renumita Academie de Artele Spectacolului „Ernst Busch” din Berlin și antrenor de logopedie liber profesionist.

Tim Schüler este invitat regulat în România, din 2015, și a supravegheat în repetate rânduri procesele de repetiție la Secția Germană a Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu. Până acum, Tim Schüler a însoțit diferite procese de repetiție în colaborare cu regizori precum Alexander Riemenschneider, Armin Petras sau Herbert Fritsch. A predat, de asemenea, la diferite școli de teatru, cum ar fi Seminarul Max Reinhardt din Viena și Facultatea de Muzică și Teatru Felix Mendelssohn Bartholdy din Leipzig.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Pregătirea vocii se bazează pe metoda „vorbirii gestuale”, dezvoltată la Academia de Artă Dramatică Ernst Busch. Dimineața, actorii fac exerciții corporale și vocale în grup. După-amiaza, ei transferă ceea ce au experimentat în lucrul individual cu textul care va fi recitat mai târziu pe scenă. Scopul este ca ei să vorbească cu tot corpul. Vocea este extensia corpului cu care acționează. În cadrul lucrului cu textul, aspectele învățate în exerciții sunt aplicate la vorbirea textului. Textele străine nu trebuie doar recitate, ci trebuie gândite în momentul respectiv și trăite senzorial.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/