Curățenie în subteran! Meridian 22 decolmatează canalizarea pluvială a Lugojului

Societatea Meridian 22 ia măsuri de prevenire a blocării scurgerilor stradale din Lugoj în anotimpul rece, în care se preconizează o cantitate mai mare de precipitații. În cadrul acțiunilor bianuale, angajații societății desfășoară în această perioadă cea de-a două campanie generală de curățare a gurilor de preluare a apelor rezultate din precipitații sau topirea zăpezilor.

În ultima perioadă, din cauza lucrărilor de infrastructură și amenajare a domeniului public, derulate de municipalitate în centrul orașului, angajații Meridian 22 s-au concentrat pe lucrările de decolmatare a canalizării pluviale din zona zero a Lugojului, unde a fost nevoie de acțiuni repetate și pe principalele artere rutiere. În perioada următoare, operațiunile de curățare vor fi direcționate în cartierele de blocuri, primele care vor fi vizate sunt microraioanele din cartierele de blocuri, din sectorul Lugojul Român.

„Până în prezent s-a reușit curățarea scurgerilor de pe principalele drumuri din oraș și zona centrală. S-a intervenit pe străzile Caransebeșului, Ep. dr. Ioan Bălan, Cuza-Vodă, Bucegi, K. Wallisch, Huniade, apoi N. Bălcescu, Splaiul Brediceanu, Splaiul Coposu, Piața Drăgan, strada Timișoarei, până la pasarela pietonală și strada Făgetului, până la centură. Urmează să lucrăm în Micro I, II, III, V, VI. Trei zile sunt programate pentru fiecare cartier.”, a comunicat Meridian 22.

Societatea trimite pe teren numai pentru decolmatarea canalizării patru oameni și un utilaj de transportat nisipul și mâlul, depuneri scoase din rigolele de scurgere. Zilnic sunt curățate, în medie, 50 de guri pentru preluarea apele pluviale.