Curățenie cu muncitori din Sri Lanka pe străzile Lugojului

Vegetația crește foarte repede în această perioadă, astfel că, pentru a igieniza orașul, administrația lugojeană a contractat o firmă care are mulți angajați asiatici.

Zonele verzi, dar și străzile și trotuarele invadate de buruieni trebuie îngrijite. Cum cei șase muncitori de la sere și spații verzi sunt insuficienți, administrația locală a apelat la o firmă ce are angajați muncitori veniți tocmai din statul asiatic Sri Lanka.

„Pentru malurile Timișului, am sesizat Apele Române. Angajații noștri au un program pe care îl urmează, luni au ieșit pe strada Timișoarei. Dacă vegetația va crește prea mult în urma acestor cicluri repetate de căldură urmată de ploaie, vom apela din nou la o firmă, pentru că angajații de la sere sunt insuficienți. La Serviciul de Sere și Spații Verzi sunt șase angajați care tund iarba și mai putem apela, din când în când, la încă doi de la Salubritate, dar nu fac față. Și firma pe care am angajat-o are muncitori din Sri Lanka. Este o firmă din Lugoj, care a adus muncitori din Sri Lanka. Efectiv, ei se ocupă de curățenie, de dimineața până seara.”, a spus Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj.

Din păcate, în oraș persistă o problemă a anilor trecuți, și anume spațiile din imediata apropiere a clădirilor (trotuare, rigole etc.) inundate de buruieni, care au ajuns, pe alocuri, la dimensiunea unor arbuști.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Claudiu Buciu precizează că multe spații care ar trebui îngrijite de proprietarii imobilelor din vecinătate sunt abandonate. Există străzi (Caragiale, Cernei, Grozăvescu sunt doar câteva exemple) unde în ultimii ani au crescut bălării pe lângă clădiri, ocupând trotuarul.

„Deocamdată, ne vom ocupa și de acestea, dar să nu te intereseze, ca proprietar, buruienile de la limita casei tale, care cresc între zid și trotuar, mi se pare inadmisibil. De la anul, vom modifica regulamentele și fiecare va trebui să își îngrijească spațiul din fața casei. Noi vom îngriji doar spațiile publice: parcurile și scuarurile.”, adaugă primarul Buciu.

tmc 640