Curăţenia cu doar doi angajaţi!

Bocşenii îşi doresc un oraş mult mai curat, însă administraţia locală nu le poate promite acest lucru în momentul de faţă. Personalul care se ocupă de spaţii verzi este redus ca număr şi nu face faţă tuturor străzilor din oraş.

Chiar dacă problema curăţeniei se află zilnic pe agenda reprezentanţilor Primăriei Oraşului Bocşa, aceştia încearcă să remedieze cât mai repede aspectele cu care se confruntă vizavi de acest subiect. De altfel, autorităţile ţin să aducă şi la cunoştinţa cetăţenilor această situaţie neplăcută. La ora actuală, pe spaţii verzi, în cadrul Serviciului de Gospodărie Urbană şi Mediu, activează doar două persoane, oameni care nu pot face faţă celor peste 100 de străzi din localitate. De aceea, administraţia, prima care îşi doreşte un oraş mai curat, a găsit o soluţie prin care să sprijine personalul actual.

Cetăţenii nu sunt singurii care îşi doresc un oraş mai curat. Cred că sunt primul care îşi doreşte acest lucru, însă problema cu care ne confruntăm în momentul de faţă ne dă mari bătăi de cap. Acest subiect este discutat de fiecare dată în şedinţele interne pe care le desfăşurăm cu şefii de servicii, căutându-se soluţii de rezolvare. Fiecare dintre cetăţenii noştri îşi doresc să le fie tăiată iarba din faţa casei, să le fie luate gunoaiele sau altceva ce ţine de curăţenia oraşului. Şi noi ne dorim acest lucru, însă nu se poate, pentru că sunt doar două persoane care întreţin tot oraşul din acest punct de vedere. Practic, este imposibil, de aceea am recurs la o societate din Bocşa, care încearcă să sprijine cei doi angajaţi care, de fapt, au obligaţia să întreţină spaţiile verzi de pe străzile laterale”, a explicat pentru Express de Banat Eugen Cismăneanţu, primarul oraşului Bocşa.

Potrivit acestuia, odată ce echipa se va înmulţi, şi strada principală va putea fi curăţată zilnic: „E clar că nu reuşim acest lucru pentru că este foarte greu să facem faţă oraşului, fiind 12 km lungime şi 120 de străzi în Bocşa, însă situaţia se va schimba”, a mai adăugat edilul-şef.