Cupa Primăverii, sărbătoarea fotbalului la Bocșa

Primăvara, anotimpul schimbărilor, dar mai ales al revigorării, aduce din nou în atenţie mişcarea sportivă, mai ales pentru iubitorii sportului, indiferent de vârstă, sex sau profesie. Fotbalul, sportul rege, îşi reintră în drepturi după perioada de iarnă dedicată pregătirii, astfel încât în această perioadă şi cei mai mici practicanţi ai acestui sport își doresc cu ardoare să-şi încerce puterile într-o competiţie.

Așa s-a întâmplat și la finele săptămânii trecute, la Bocșa, când a avut loc o întrecere dedicată Juniorilor C, la care au participat patru echipe din Caraș-Severin și Timiș. S-au aflat în competiție Mini Progresul Gătaia (antrenor Cosmin Șușman), Metalul Bocșa (Marius Totos), A.S. Școlară Star Berzovia (Ioan Chepșta) și Gloria Reșița (Horea Marișescu), care au jucat în sistem turneu, fiecare cu fiecare, pentru desemnarea câștigătoarei. S-au înregistrat rezultatele: Metalul Bocșa – Școlară Star Berzovia 2-1, Gloria Reșița – Mini Progresul Gătaia 0-2, Metalul Bocșa – Gloria Reșița 2-0, Școlară Star Berzovia – Mini Progresul Gătaia 0-4, Berzovia – Gloria 0-4, Metalul Bocșa – Mini Progresul Gătaia 0-0. În urma acestor rezultate, pe primul loc s-a clasat Mini Progresul Gătaia, la egalitate de puncte, 7, cu Metalul Bocșa, însă a beneficiat de un golaveraj mai bun. Pe locul al treilea s-a situat Gloria Reșița, cu patru puncte, iar pe locul 4 s-a situat Asociația Sportivă Școlară Star Berzovia, fără niciun punct.

Pe lângă cupele și diplomele acordate echipelor participante, organizatorii au înmânat și câteva premii speciale pentru superlativele acestei competiții: Fabian Buțu (Metalul Bocșa) – cel mai bun jucător; Andrei Daneliuc (Star Berzovia) – cel mai bun portar; Emanuel Jinga (Mini Progresul Gătaia) – cel mai tehnic jucător; Alexandru Ionisie (Mini Progresul Gătaia) – golgheter, cu patru goluri.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157662956270644″]
La Bocșa a fost o sărbătoare a fotbalului, o zi a bucuriei copiilor de a juca fotbal, o zi în care s-au visat mari campioni. Dăruirea din teren, implicarea din meciuri l-au impresionat pe unul dintre amfitrionii evenimentului sportiv, Dan Liuț, directorul Casei de Cultură Orășenești „Tata Oancea” din Bocșa.

„Dacă măcar unul dintre acești sportivi care au jucat astăzi în Cupa Primăverii va ajunge într-un lot național sau cel puțin la o echipă de prima ligă înseamnă că ne-am atins scopul”, a spus Dan Liuț, la festivitatea de premiere. Cupa Primăverii a fost organizată de Asociația Sportivă Metalul Bocșa, Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin, Primăria Bocșa, Consiliul Local Bocșa, Casa Orășenească de Cultură Bocșa, cu sprijinul Marianei Constantinescu, al lui Doru Manea şi al Fundației Umanitare „Triumful Inimii” din Bocșa, care i-a oferit fiecărui copil câte o jucărie de pluș.

Foto: Claudiu Mureșan