Cupa Mărţişor întâmpină primăvara! Evenimentul a ajuns la cea de-a XI-a ediţie

promovare online Timisoara Casa Auto

A XI-a ediţie a Cupei Mărţişor la şah rapid va avea loc în data de 2 martie începând cu orele 16.30 la Sala de şah din incinta Sălii Polivalente din Reşiţa. Concursul este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin şi de Asociaţia Judeţeană de Şah.  

Concursul de şah rapid se va desfăşura în sistemul elveţian, 7 runde, open general, timpul alocat pentru fiecare jucător fiind de 10 minute toate mutările cu increment 5 secunde pe mutare, conform regulamentului FIDE al jocului de şah rapid.

Concursul este în  sistem elveţian. în 7 runde. Prima rundă este dirijată în funcţie de rangul iniţial al fiecărui competitor. Ulterior împerecherea se face cu un jucător cu un punctaj egal sau apropiat, conform regulilor FIDE pentru turneele de tip elveţian.

Criteriile de stabilire a listei iniţiale a concurenţilor sunt coeficientul ELO sau CIV, respectiv ordinea alfabetică. De asemenea, există o serie de criterii de departajare:numărul de puncte; rezultatul direct sau  diagramă; coeficient Bucholtz tăiat; coeficient Sonneborn Berger; punctaj progresiv; număr mai mare de victori; categorie inferioară;  vârstă mai mica.

Regulamentul de joc este regulamentul jocului de şah rapid al FIDE şi anume se aplică regulamentului jocului de şah practic cu următoarele amendamente: nu se notează mutările;la trei mutări imposibile se dă partidă pierdută; telefoanele mobile sunt admise în sală dar pe silenţios.

promovare banner maxagro

La final, se acordă premii în cupe pentru locurile I, medalii şi diplome ocupanţilor primelor trei locuri în clasamentul general, juniori, junioare, juniori 12 ani, juniori 10 ani, copii 8 ani şi veterani (peste 60 ani).

Cei interesaţi, pot obţine informaţii suplimentare de la Mihai Bolintiş (0740/324318).

 

publicitate tmc 640