Cumpărături la ușa ta. Acum și în Caraș-Severin!

Cărășenii care nu au posibilitatea să-și achiziționeze produsele sau medicamentele necesare în această perioadă, fie din cauza unor probleme fizice, fie din cauza faptului că fac parte din grupele de risc, vor fi ajutați de voluntarii „Cumpărături la ușa ta”. Proiectul a ajuns de ieri și în Caraș-Severin.

Voluntarii din proiectul național „Cumpărături la ușa ta” activează de acum și în Caraș-Severin, mai precis în localitățile Reșița, Bocșa, Vermeș, Lupac și Carașova. Inițiativa acestui proiect aparține asociației non-profit Geeks for Democracy.

„Imediat cum am auzit de inițiativa colegilor mei din țară, am efectuat demersurile necesare pentru a implementa și în județul nostru acest proiect în care ne punem la dispoziție autoturismele și timpul liber pentru întrajutorarea semenilor noștri predispuși acum mai mult ca oricând. Solidaritatea, cooperarea sunt singurele soluții să ieșim cu toții cât se poate de bine din această grea încercare. Ne bucurăm că putem astfel ajuta cât mai multe persoane în vârstă, cu dizabilități sau alte afecțiuni, familii monoparentale, care au foarte mare nevoie de sprijin în contextul Covid-19” – Daniel Toma, coordonatorul proiectului „Cumpărături la ușa ta” la nivelul județului Caraș-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Doritorii trebuie să sune la numărul unic 0727 03 03 03, zilnic între orele 8.00 și 21.00, iar apelul lor este preluat de voluntarii care le livrează rapid produsele. Livrarea este gratuită – persoanele vulnerabile achită doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă.

Voluntarii din proiect respectă recomandările de prevenție și sunt echipați corespunzător – mască, mănuși, dezinfectant – iar contactul cu persoanele vulnerabile este minim. De asemenea, alimentele perisabile și neperisabile livrate, precum și produsele de igienă sunt deja pregătite în pachete înainte să ajungă „la raft” și preluate din spații special amenajate, în așa fel încât interacțiunea livratorilor și timpul petrecut de aceștia în magazine este scăzut.

Mai multe detalii despre acest nou proiect de ajutorare a celor aflați în nevoie găsiți pe site-ul https://g4d.ro/cumparaturi/ sau la numărul de telefon 0724 023 373 – Daniel Toma, coordonator județean.

banner 970 x 250