Cumpăna dintre ani pe Muntele Mic, 1.000 de lei sejurul

Aproape 1000 de turiști din județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți au ales Muntele Mic pentru a petrece la cumpăna dintre ani. Toate pensiunile și hotelurile de pe Muntele Mic sunt rezervate în proporție de 100%, iar zăpada rezistă, deși temperaturile au fost destul de ridicate în ultimele zile.

Proprietarii de cabane, pensiuni și hoteluri speră să se repete distracția care a fost de Crăciun, cu zile splendide pentru schi, drum deschis, parcarea pe platou deschisă și toate instalațiile funcționale. Prețul unui sejur de 3 zile la munte de Revelion este în jur de 1000 de lei de persoană, cu micul dejun și masa festivă incluse.

Stațiunea Montană Muntele Mic este situată la poalele versantului sudic al Munților Țarcu, la o altitudine de 1525 m, iarna fiind unul din locurile privilegiate din țară, deoarece zăpada ține chiar și 180 de zile pe an. Temperaturile scăzute înregistrate fac posibilă practicarea sporturilor de iarnă din luna noiembrie până în luna mai. Grosimea stratului de zăpadă are, în medie, 1 metru, iar în aceste zile zăpada persistă chiar dacă, la poalele muntelui, în zona Caransebeș, s-au înregistrat temperaturi și de 14 grade Celsius.

Ieri, pe Muntele Mic se înregistrau 4 grade Celsius și un vânt care bătea cu 18 km/h. La sfârșit de săptămână se anunţă temperaturi între -2 și -6 grade, iar de Revelion, temperaturi între 0 și 2 grade, un timp numai bun de schiat sau de sanie pentru cei care vor doar distracție pe pârtie.

foto: Muntele Mic online