3 accidente de circulaţie, 11 victime!

explo 1000x200

În ultimele zile, pe raza judeţului Caraş-Severin, mai precis la Reşiţa, Caransebeş şi Obreja, au avut loc mai multe accidente rutiere. 

În data de 25 decembrie 2017, la ora 19, Poliţia Municipiului Reșița a fost sesizată de către un conducător auto cu privire la faptul că pe str. I.L. Caragiale s-a produs un accident rutier. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că un bărbat care conducerea un autoturism nu a acordat prioritate unui alt autoturism condus de o femeie, intrând în coliziune cu acesta. În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a două persoane aflate în autoturismul care circula regulamentar. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, transmite Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Caraş-Severin.

În ziua de 26 decembrie, la ora 18.26, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 68, în localitatea Obreja, s-a produs un accident de circulație cu victime. Din verificările efectuate, s-a stabilit că șoferul unui autoturism care circula din direcția Caransebeș către Oțelu Roșu nu păstrează o distanță regulamentară în mers față de autovehiculul care circula în fața sa, intră în coliziune cu acesta și îl proiectează pe sensul opus de mers, unde intră în coliziune cu un al treilea autovehicul. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a cinci persoane. La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto care a provocat accidentul, a rezultat o valoare de 1.31 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul de Urgență Caransebeș, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, în 27 decembrie, la ora 20.20, Poliția Municipiului Caransebeș a fost sesizată cu privire la producerea un accident rutier soldat cu victime. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că un conducător auto nu a acordat prioritate de trecere altui autoturism la intersecția dintre str. Ardealului cu strada dr. Constantin Popasu, intrând în coliziune cu acesta. În urma producerii accidentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a patru victime, care nu au necesitat internarea, precizează IPJ. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În contextul vremii nefavorabile, specifice sezonului de iarnă cu precipitații și vizibilitate redusă, polițiștii recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranţa proprie, cât şi pentru a celorlalţi participanţi la trafic. Având în vedere faptul că partea carosabilă este umedă ori acoperită de zăpadă în zonele montane, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule atât în localităţi, cât şi în afara acestora cu o viteză care să permită oprirea mijloacelor de deplasare în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

banner 970 x 250