Au vrut să arunce în aer Million și Bambbo

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori în cazul grupării mafiote a lui Bogdan Bujor, membrii acesteia îi șantajau pe angajații omului de afaceri din Reșița, pe telefoanele de serviciu. Potrivit convorbirilor telefonice interceptate de procurori, aceștia au sunat pe numărul pe care se făceau rezervăzi la club și anunțau că vor arunca în aer două dintre cele mai populate cluburi reșițene.

Membrii grupării lui Bogdan Bujor îi amenințau pe angajații omului de afaceri local că vor arunca în aer cluburile la care lucrează. În același context, de anihilare a patronului din Reșița și a oamenilor acestuia, din luna martie au început să desfășoare mai multe acțiuni de intimidare a mai multor prieteni ai omului de afaceri, dar și angajați ai clubului.

Mai exact, în luna aprilie, Ciprian Rîpanu l-a contactat pe unul dintre apropiații patronului local și i-a cerut să rupă orice legătură cu acesta și să treacă de partea grupării lui Bogdan Bujor. În caz contrar, i-a dat de înțeles că membrii grupării vor exercita acte de presiune asupra familiei lui. „A început să îmi spună că dacă vreau să îmi fie bine, ar fi indicat să nu mai am nicio legătură cu persoanele pe care ei le căutau, să nu mai merg prin localurile lui Cătălin, deoarece atât clubul Bamboo, cât și clubul Million vor sări în aer. Totodată, dacă îi voi asculta și voi trece de partea lor voi avea tot ce îmi trebuie și voi ajunge șmecher în oraș”, a spus unul dintre apropiații omului de afaceri.

leader board 728 x 90 px

Amenințările privind intenția de arunca în aer cluburile patronate de omul de afaceri ce urma să fie asisasinat au fost făcute direct și pe telefonul de rezervări al clubului Bamboo, așa cum reiese din declarațiile martorilor din acest dosar. „Pe fondul acestor conflicte, după distrugerea mașinilor din OMV Petrom, într-o seară, soția mea, având numărul de rezervări de la Club Bambbo, a fost sunată de persoană necunoscută, spunându-i la telefon că în cel mai scurt timp și Clubul Bambbo și Clubul Million, vor lua foc și vor sări în aer”, potrivit altei declarații din rechizitoriu.

Cum au ajuns la arest membrii grupării lui Bujor

Bogdan Bujor, Randi Tokar, Ciprian Rîpanu şi Sorin Şonea au fost arestaţi înainte să-şi ducă planul la îndeplinire, iar acum se află în arestul IPJ Caraș-Severin. Cum materialul de urmărire penală a fost finalizat, tinerii care au șocat orașul prin faptele lor, sunt trimiși în judecată. 

Deși își susțineau cu ardoare nevinovăția și aruncau cu acuze la adresa polițiștilor și procurorilor, s-a dovedit că probele pe care anchetatorii le-au adunat împotriva lor, au fost suficiente ca instanța să îi țină în continuare în spatele gratiilor. Instanța a analizat dacă este cazul sau nu ca aceștia să rămână după gratii până la primul termen și a decis că reprezintă un pericol social și că ar fi mai bine să stea la „izolare”. Alături de cei patru, și Florina Urziceanu a fost trimisă în judecată, însă aceasta a fost lăsată în libertate de judecători. Potrivit rechizitoriului, membrii grupării lui Bujor visau să devină „stăpânii orașului”. Din declarațiile pe care le-au dat martorii reiese faptul că Bogdan Bujor, care era considerat „creierul” grupării avea o atitudine de speriat. Amenințările și actele dure inițiate de acesta nu erau doar la adresa omului de afaceri a cărui asasinare o planifica, ci și la adresa altori reșițeni, dar care acum, au depus mărturie împotriva lui. Cei cinci au vrut să îl asasineze pe omul de afaceri local, dar au fost opriți la timp de oamenii legii.

Comments

  1. […]                             AU VRUT SĂ ARUNCE ÎN AER MILLION ȘI BAMBBO […]