Cum sărbătorește Ion Chisăliță ieșirea din scena electorală a lui Adrian Torma? Printr-o lecție despre respect!

explo 1000x200

Unul dintre candidații rămași în competiția pentru scaunul de edil de la Moldova Nouă, liberalul Ion Chisăliță, a simțit nevoia unei refulări publice, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis reluarea procesului electoral în orașul de la malul Dunării, fără candidatul alianței PSD-Pro România, Adrian Torma.

Deși vestea eliminării „dușmanului” ar fi trebuit să fie un motiv de sărbătoare pentru organizația locală a Partidului Național Liberal și pentru simpatizanții acesteia, Ion Chisăliță, mai nou un fin cunoscător al genurilor și stilurilor jurnalistice, atacă oamenii din presă, pe motiv că ar fi părtinitori și s-ar fi antepronunțat în soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție. Ceea ce uită liberalul de la Dunăre să menționeze este că a fost contactat de nenumărate ori, de-a lungul timpului, pentru a i se cere un punct de vedere asupra unor subiecte de interes public cu scopul de a se păstra echidistanța, însă, de la înălțimea funcțiilor și a orgoliului personal, a refuzat să răspundă.

„Dragi locuitori ai oraşului Moldova Nouă, ICCJ a dat dreptate Biroului Electoral Central care a anulat scrutinul din 27 septembrie 2020 şi ca urmare în oraşul nostru, vor fi organizate din nou alegeri. Am evitat să vorbesc despre acest subiect, dar întotdeauna am avut încredere că, până la urmă, adevărul va ieşi la lumină, ceea ce s-a şi întâmplat. Din păcate, constat cu amărăciune, că sunt încă foarte mulţi cei care îl martirizează pe fostul primar, drept pentru care le spun tuturor, încă o dată, (inclusiv celor care din postura de «jurnalişti» au scris verzi şi uscate, antepronunţându-se de cele mai multe ori şi uitând că rolul lor este acela de a informa şi nu de a judeca şi a emite păreri, în articolele de presă) că pentru tot ce s-a întâmplat în ultimele luni vina exclusivă îi aparţine lui Adrian Torma. El este cel care, în total dispreţ faţă de legile acestei ţări, a considerat că «merge şi aşa». Dacă documentele prevăzute de lege ar fi fost întocmite corect şi ar fi fost depuse în termen, toată această situaţie ar fi fost evitată. În plus, inclusiv în ultima «ieşire» pe reţeaua de socializare, fostul primar nu a făcut decât să împroaşte cu noroi în stânga şi în dreapta, arătând încă o dată (dacă mai era nevoie), că tot ce a spus/scris în ultimele luni, la adresa celor ce nu au luat poziţia de «drepţi» în faţa lui, reprezintă adevărata faţă a celui care, din păcate, a condus destinele oraşului Moldova Nouă şi ar fi dorit să o facă şi în continuare”, spune candidatul PNL.

Cu gândul că de acum înainte liniștea se va așterne asupra orașului Moldova Nouă, prin eliminarea fostului primar, Ion Chisăliță a mai adăugat că nimic nu poate fi câștigat fără respect:

„Adrian Torma nu a înţeles un lucru foarte simplu şi probabil că nici nu-l va înţelege vreodată: respectul nu se impune, ci se câştigă, iar banii nu-l pot cumpăra. În plus, ca să fii respectat, trebuie să arăţi respect, dar când aceste lucruri nu le înveţi în primii ani ai vieţii, e greu să le dobândeşti în cursul ei. De acum, însă, putem spera că peste oraşul Moldova Nouă se va aşterne din nou liniştea, că nu vor mai exista ameninţări, jigniri sau chiar loviri, aşa cum s-a întâmplat inclusiv în ziua scrutinului, că oamenii îşi vor alege primarul pe care îl doresc, iar în următoarea perioadă, despre oraşul nostru se va vorbi şi altfel decât s-a vorbit în ultimii patru ani”.

Pare un discurs de învingător înainte de cursă, nu-i așa? Păi cum rămâne cu „teoria” din primul paragraf, să nu spui „hop” până nu sari gardul?

În plus, lăsând la o parte apostrofarea presei ca un adevărat profesor de jurnalism, să te pui să pomenești respectul când tu vorbești despre proasta-creștere a unui om și nu te rezumi la faptele lui din perioada adultă… Păcat că sfaturile transmise fostului primar rămân doar la stadiul de teorie pe care să o aplice alții.

banner 970 x 250