Cum să îți bați joc de două milioane de euro! Ștrandul din Lugoj se află în reparații după două săptămâni de funcționare

Lugojenii au din ce în ce mai des impresia că metehnele zonei Teleorman s-au mutat în vest și s-au stabilit bine mersi în Lugoj. Cu toate „beneficiile” investițiilor gen PNDL, care se distrug la scurt timp de la inaugurare.

Ștrandul municipal, inaugurat înainte de europarlamentare pentru vizitare și deschis în iunie pentru funcționare, este parțial nefuncțional la nici două săptămâni de la prima săritură în bazine. Problemele existente de la început s-au acutizat și pe lângă faptul că dușurile nu funcționează normal, un jacuzzi a rămas închis, acum și râul cleanului a fost închis și secat. Acesta are probleme legate de filtrarea apei și a vopselei speciale care a fost aplicată pe pereți, care se decojește în mai multe locuri. Lugojenii au reclamat că sunt probleme și cu linerul (membrana protectoare a bazinului de înot) din bazinul principal, desprinsă deja pe alocuri.

Primarul Francisc Boldea are explicații pentru lucrările deteriorate, chiar dacă acesta nu admite că au fost făcute neconform.

„La unul din filtrele puse de constructor s-a constatat că o granulație foarte fină a nisipului trece prin filtru şi este dusă mai departe de pompe pe râu, motiv pentru care acesta trebuie curățat. O altă problemă este că proiectantul, împreună cu constructorul, au stabilit ca la râu să nu mai pună liner, ci să dea cu vopsea specială pentru piscine. Există o reacție chimică între vopseaua de pe pereți și substanțele care se bagă în apă pentru curățare care a dus la degradarea vopselei”, a declarat Francisc Boldea.

Lucrările proaste au fost semnalate și de Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj, care a precizat: „După nici o lună de la deschiderea ștrandului, «Râul Cleanului» s-a lepădat de vopseaua de proastă calitate cu care a fost spoit de către firma de mare renume care a executat lucrările. Firma tocmai ce a intrat în faliment, așa că garanția de 20 de ani acordată lucrărilor a rămas doar unealta prin care s-a câștigat licitația, Primăriei rămânându-i să bage mâna, din nou, în buzunarele lugojenilor pentru a revopsi integral «Râul Cleanului», rămas de două zile și fără apă. Este dezolant să constați cu câtă bătaie de joc sunt tratați banii lugojenilor. Multe nu sunt de spus, dezamăgirea fiind prea copleșitoare. Totuși, la cât s-a furat din banii publici, n-ar fi firesc ca lugojenii să nu mai plătească bilet de intrare? «Râul Cleanului», jacuzzi-ul mare, toboganele, bazinul acoperit etc. nu se pot folosi, e oare firesc să mai plătim biletul de intrare, ori este firesc să mai fie plătit integral?”.

Primarul Lugojului contrazice temerile principalei voci din opoziție și afirmă că toate reparațiile necesare se fac din garanția constructorului și nu reprezintă cheltuieli la bugetul local.