„Cum să iasă oamenii la vot când cei cu handicap și asistenții lor nu au ce pune pe masă de aproape trei luni?”

Dincolo de nemulţumirea pe care au acumulat-o oamenii față de întreaga clasă politică, precum și frica de a contracta temutul virus, se pare că o altă cauză, mult mai sensibilă, a stat la baza absenteismului din cadrul alegerilor generale: de mai bine de două luni, persoanele cu handicap și asistenții acestora nu și-au încasat sumele cuvenite.

Țara arde, iar baba se piaptănă. Cam așa poate fi tradusă graba politicienilor de a organiza alegerile parlamentare, interesul pentru ocuparea unor fotolii calde fiind mai presus decât oferirea unor condiții decente de trai populației. Deși, în spațiul public, s-a tot adus în discuție slaba participare a electoratului la urne, primarul comunei Berzasca le atrage atenția mai marilor țării că nu poți să îi ceri unui om să vină la vot când acesta nu are ce pune pe masă, elocventă în acest sens fiind situația persoanelor care fac parte dintr-o categorie specială:

„De două luni și jumătate, chiar trei, persoanele cu handicap și asistenții personali nu-și primesc drepturile. Cum putem să spunem atunci că oamenii nu au ieșit la vot? Cum să meargă cetățenii la urne când nu puteau merge la alimentară pentru a-și achiziționa cele necesare pentru a pune ceva pe masă? Deci, omul nu are ce mânca, dar eu să-l chem la vot? Cum, căci eu nu pot să înțeleg?”, sunt doar câteva întrebări la care edilul-șef din Clisura Dunării așteaptă răspunsuri plauzibile.

Întrucât sfârșitul anului bate la ușă, șeful administrației publice locale din Berzasca nădăjduiește ca o nouă rectificare bugetară să poată soluționa problema amintită, un aspect de care se poate ocupa inclusiv guvernul interimar. Mai mult decât atât, în contextul în care calculul politic asupra celor care vor guverna în următorii ani pare departe de rezultat, Petru Nicolae Furdui a mai ținut să precizeze că populația se confruntă cu nenumărate probleme, motiv pentru care tratativele partidelor parlamentare ar trebui să ajungă la final, iar cei care au primit votul încrederii să se pună pe treabă:

„Problema banilor pe care ar trebui să-i încaseze cei care fac parte dintr-o categorie specială poate fi rezolvată și de către interimat. Oricum, guvernul va fi construit pe Dreapta, deși PSD a obținut primul loc prin vot democratic. Partidele care astăzi fac tratative ar trebui să ajungă la un consens cât mai repede și să-i dea drumul la treabă! Dacă vor rezista sau nu împreună în formula aceasta, rămâne de văzut, dar cert este că trebuie să traversăm momentul. Uitați-vă, e iarnă, e pandemie, nu putem continua în ritmul acesta!”.

Sursa foto principal: click.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/