Cum să alegi parfumul bărbătesc potrivit

parfum
po 1000x100px (3)

Multe persoane au tendința de a folosi același parfum toată viața lor, deoarece găsesc multe afinități cu notele care îl compun, în timp ce altora le place să experimenteze și să încerce de fiecare dată o piramidă olfactivă diferită pe pielea lor.

Percepțiile și preferințele în acest caz sunt, desigur, foarte subiective și este adesea dificil să alegi un parfum nou, nu în ultimul rând din cauza disponibilității tot mai mari de opțiuni pe piață din partea marilor mărci.

Pe rafturile de astăzi există o multitudine de parfumuri pentru bărbați, de asemenea foarte diferite în ceea ce privește caracteristicile, aromele și senzațiile olfactive. Care sunt principalele tipuri din care puteți alege astăzi?

Parfumuri barbatesti clasice

Această categorie de parfumuri include parfumurile mai tradiționale, care au note puternice, hotărâte, care acoperă foarte bine toate celelalte mirosuri și persistă mult timp pe piele. Acest tip de parfum își are rădăcinile în anii 1950, dar, în ciuda acestor origini îndepărtate, reușește să cucerească și astăzi o bună parte din consumatori și fani.

Multe mărci moderne aleg să mențină acest tip de parfum în liniile lor, cum ar fi, de exemplu, Lorenzo Villoresi, o marcă italiană de nișă foarte populară, sau Guerlain, cu al său Vetiver, întotdeauna marcant și inconfundabil. Același lucru este valabil și pentru unele propuneri Acqua di Parma, cum ar fi intensul și lemnosul Oud, sau pentru parfumurile tradiționale, dar mai moderne, cum ar fi celebrele Cool Water sau Fahrenheit.

Parfumuri picante pentru bărbați

Fiecare parfum este alcătuit dintr-o piramidă olfactivă formată din note de vârf, note de mijloc și note de bază. Atunci când în acest potpuriu de parfumuri sunt introduse esențe picante și orientale, apar parfumuri bărbătești cu un caracter puternic și hotărât, care se încadrează în categoria celor picante.

Multe case de modă celebre aleg parfumurile pentru a fi incluse în această categorie. Mulți stiliști de renume internațional, precum Gucci, Moschino sau Versace, lansează pe piață parfumuri picante, iar același lucru se poate spune și despre parfumurile Tom Ford, un simbol al luxului căruia îi place să dezvolte parfumuri care combină cele mai senzuale arome cu note picante misterioase.

1000x200 dacus 02

Parfumurile din această gamă tind să fie deosebit de intense, perfecte pentru cei cărora le place să iasă în evidență în mulțime, dar în orice caz potrivite pentru orice vârstă și orice ocazie. Să le oferiți în dar poate că nu este ușor, dar dacă destinatarul folosește deja parfumuri din această categorie, ar putea aprecia cu ușurință alte propuneri din aceeași linie.

Parfumuri sportive pentru bărbați

Există o întreagă categorie în lumea parfumerie dedicată celor care practică o activitate fizică constantă și cărora le place să se stropească cu câteva picături de parfum după un duș revigorant. Adesea, aceste parfumuri sunt proaspete și ascund note de citrice în piramidele lor olfactive.

Multe mărci, precum Channel sau Calvin Klein, au în catalog versiuni ale celor mai emblematice parfumuri ale lor în ediția Sport, cum ar fi celebrul Allure Homme Sport sau Burberry Sport. Polo Blue Sport de la Ralph Lauren urmează, de asemenea, aceeași filozofie și vine cu note proaspete și vitale, la fel ca și Luna Rossa Sport de la Prada, inspirat de curse. Chiar și la mărcile care oferă îmbrăcăminte și accesorii casual, cum ar fi Lacoste, nu lipsesc parfumurile sportive din colecțiile lor.

Parfumuri ușoare pentru bărbați

Pentru bărbații care, în schimb, preferă să aibă asupra lor doar parfumuri delicate și discrete, există parfumuri cu combinații de note mai proaspete, mai puțin picante și mai puțin aromate. Adesea, aceste parfumuri bărbătești se referă la elementul apă și integrează note marine și deosebit de ușoare, dar plăcute și de durată.

Cei care iubesc acest tip de parfum ar trebui să caute versiuni cu apă ale mărcilor preferate sau să opteze pentru parfumuri destinate primăverii și verii, în mod natural mai puțin bogate în uleiuri esențiale. În această categorie intră propunerile proaspete ale deja menționate Acqua di Parma sau Calvin Klein, dar și multe parfumuri pentru bărbați de la Hugo Boss sau de la foarte modernele Kenzo și Issey Miyake, care oferă parfumuri alternative capabile să completeze piața cu note cu adevărat originale.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px