Cum s-au oprit „scurgerile” de bani din buget

Datoria astronomică pe care actuala administrație a moștenit-o a fost redusă substanțial în doar șase luni de mandat. Astfel că lucrurile au început să se apropie cât de cât de normalitate.

Capitala Clisurii Dunării este la un pas de linia de plutire. Investițiile demarate de primărie nu au fost puține până acum, dar ele au fost posibile doar cu un buget care a funcționat la cote de avarie. Asta pentru că, în paralel, cei care conduc orașul s-au luptat cu achitarea datoriilor și cu limitarea cheltuielilor. 15 persoane au plecat din Primărie pentru că nu s-au adaptat la noul sistem de muncă.

Astfel că supradimensionarea aparatului administrativ este acum de domeniul trecutului. În plus, edilul-șef Matei Lupu a achitat aproape un milion de lei din datorie, dar instituția pe care o conduce mai are și litigii cu anumite firme, care nu ar fi adus beneficiile promise orașului. În acest sens, există procese pe rolul instanțelor de judecată, iar magistrații urmează să decidă cine are dreptate. Planul este ca, în perioada următoare, Primăria să mai rămână cu restanțe vechi de până în 50 de zile, întrucât acestea sunt firești, de bun simț și pot fi achitate.

S-a terminat cu confortul
De la delegații și până la firmele care făceau servicii pentru Primărie, toate au fost înlăturate de la capitolul „cheltuieli”. „Nu am lăsat nimic, absolut nimic să ne scape, și așa am reușit să reducem cheltuielile, după care nu am mai angajat Primăria în altele”, a spus edilul orașului, Matei Lupu.

În urma fondurilor primite de la Consiliul Județean pentru plata arieratelor, conducerea orașului speră ca Moldova Nouă să ajungă la zero cu restanțele, astfel încât să poată porni proiecte pentru reconstrucția orașului.

FOTO: newschannel.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/