Lacuri poluate de cabane de fițe

Oficialii de la Garda de Mediu au în vizor toate construcțiile care nu respectă legea în ce privește modul de eliminare al dejecțiilor. Aceștia trag un semnal de alarmă că situația nu este una dintre cele mai bune în Caraș-Severin și îi avertizează pe proprietarii de pensiuni că urmează controale de amploare.

Proprietarii de pensiuni din zona lacurilor de la poalele Muntelui Semenic care au probleme cu fosele septice sunt deja în vizorul comisarilor de la Garda de Mediu. Asta după ce, prim-comisarul a făcut o vizită în zona montantă și a văzut cu ochii lui cum dejecțiile ajung în lacuri. „Din păcate, ca să pot lua măsuri ar fi trebuit să am încă un comisar cu mine, ca să facem procesul verbal într-un mod oficial, care să poată fi apoi folosit în instanță, dacă este cazul”, a precizat prim-comisarul Gărzii de Mediu, Marius Cârpean. Astfel că, acesta este hotărât ca în perioada următoare să verifice la sânge toate construcțiile din zona Văliug-Semenic.

Acesta spune că multe dintre fosele septice ale cabanelor sau hotelurilor nu sunt construite așa cum prevede legea sau nu sunt curățate în mod corespunzător. Din această cauză  comisarii Gărzii de Mediu vor fi mai tot timpul cu ochii pe ei.

Avem de a face cu construcții neconforme din punct de vedere al mediului. Dacă fosele septice nu sunt ecologizate la timp sau lipsesc, toate mizeriile se deversează în lacuri”, a spus Marius Cârpean,  prim-comisar la Garda de Mediu din Caraș-Severin.

În momentul de față, comisarii trebuie să rezolve problema deponeului, dar în perioada imediat următoare aceștia vor organiza acțiuni în zona Crivaia-Văliug, dar și pe Muntele Mic, tocmai pentru a verifica situația în cel mai mic detaliu. Astfel că, proprietarii de pensiuni sau hoteluri care se simt cu musca pe căciula nu au decât să își rezolve de urgență problemele.