Ceea ce bem, mâncam, inspirăm sau aplicăm pe pielea noastră devine hrană sau otravă pentru noi. Corpul fizic este o creație perfectă, fiind conceput să își păstreze echilibrul într-un mediu lipsit de toxicitate. Din păcate însă, suntem înconjurați de substanțe cancerigene și le consumăm zilnic.
Fiecare dintre noi este dator să-și asume răspunderea pentru propria sănătate, pentru că nici măcar statul nu se preocupă de nivelurile de toxicitate din mediul înconjurător.
Un lucru este cert : incidența cancerelor a atins cote alarmante!
Dacă vreți să preveniți boala secolului, iată câteva sfaturi care vă vor ajuta:
Trăiți mai aproape de natură, departe de zonele în care se află fabrici, linii de înaltă tensiune și trafic intens. Dacă nu puteți face acest lucru, încercați măcar în timpul liber să petreceți cât mai mult timp în natură.
Umpleți-vă casa cu plante vii, care sunt recunoscute pentru capacitatea de a absorbi din mediu amoniacul, benzenul și hidrați precum xilenul.
Spălați întotdeauna fructele și legumele înainte de a le consuma.
Încercați să mâncați cât mai multe alimente în stare crudă, în special fructele și legumele. Acestea joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar și în creșterea rezistenței celulelor.
Folosiți cât mai multe produse naturale pentru igiena personală ( săpun, șampon, creme etc ) și citiți întotdeauna eticheta înainte de a le cumpăra. Orice produs aplicat pe piele este absobit în fluxul sanguin, fiind apoi transportat în tot organismul.
Evitați curățătoriile chimice, deoarece soluțiile de curățare folosite sunt foarte puternice și implicit toxice.
Evitați să gătiți mâncarea care poate fi folosită în stare crudă. Dacă trebuie totuși să gătiți, folosiți aburul și nu focul asupra alimentelor și folosiți doar vase din oțel inoxidabil.
Utilizați și curățați periodic aparatele de aer condiționat și de filtrare a aerului.
Beți apă numai din pahare de sticlă deoarece masele plastice pot fi nocive pentru organism.
Evitați să faceți mișcare în zone cu trafic intens. Alegeți în schimb ca zonă pentru plimbare parcurile înverzite sau zonele împădurite.
Evitați cât mai mult posibil lumina fluorescentă.
Fiți permanent atenți la ceea ce mâncați, beți, respirați sau aplicați pe piele, deoarece aceasta este calea prin care pătrunde în organism lumea exterioară.
foto: descopera.ro