Cum s-a împărțit „ciolanul portocaliu”

Deși anexa prin care sunt făcute publice localitățile din Caraș-Severin care au primit bani va apărea abia de marți, zvonurile că doar 22 de primării din județ vor primi sume importante l-au pus pe jar pe prefectul Octavian Țunea.

Prefectul de Caraș-Severin a precizat la cea mai recentă conferință de presă pe care a susținut-o faptul că, dacă lista prezentată la conferința de presă a PDL este reală, atunci ea nu este deloc firească. „Cele mai multe dintre primăriile din județ sunt îndatorate până peste cap. Multe dintre ele au conturile blocate. Datoria totală în Caraș-Severin se ridică la 92,6 milioane de lei”, a spus Octavian Țunea. Acesta a precizat că datoria Consiliului Județean este de 18 milioane de lei, cea a Reșiței se ridică la 27 de milioane, iar lista poate continua. 19 administrații locale sunt cu conturile blocate. „Pe lista care a ajuns la mine, subliniez că aceasta nu a fost publicată încă oficial, Guvernul o va da publicității marți, 22 de primării din județ primesc bani. 21 sunt ale PDL, iar una, de la Vrani, este a PNL”, a spus revoltat Octavian Țunea, care a subliniat faptul că a purtat discuții cu edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, ca să îl ajute să aducă bani în orașul de pe Bârzava.

Nicuşor Vasilescu şi Iancu Simion Simi anunţaseră că 22 de primării din Caraş-Severin vor primi sume consistente. Este voba despre localităţile: Băile Herculane, Băuţar, Berzasca, Bozovici, Brebu, Bucoşniţa, Cărbunari, Domaşnea, Forotic, Glimboca, Goruia, Mehadia, Mehadica, Moldova Nouă, Pojejena, Rusca Montană, Socol, Vermeş, Zorlenţu Mare, Vrani şi Oţelu Roşu.