Cum era România s-o ia pe miriște!

AUR a încercat ieri să facă, din nou, instrucție cu statul de drept. De fapt, cu două dintre instituțiile acestui stat: Jandarmeria și Ministerul Sănătății. Tupeu maxim, să te iei de gât cu jandarmii dotați cu pulane, cătușe, spray-uri lacrimogene, tehnici de jiu jitsu. Ce-o fi fost în capul lu’ nea George Simion? Cred că ceva de genul: „adunăm oamenii, îi punem să scandeze lozincile anti vaccinare, îi lăsăm să-și dea bobârnace cu jandarmii, să le comande ălora ordine scurte și precise, ca-n armată: «drepți!», «culcat!», «târâș!», «drepți» și «pe loc repaus!».”, după care noi o întindem englezește, că, vorba aia, mai avem și altceva de făcut pentru țara asta.

A, era să uit, înainte de show l-au sunat pe celebrul Stegar Dac care, cât ai zice „pește, mămăligă prăpădește”, a intrat în rolul omului păianjen, escaladând fără nici cea mai mică problemă zidul ministerului Sănătății. Ăsta, numai în cap n-a stat, în rest a făcut de toate: a mers în patru labe pe canturile clădirii, și-a spălat picioarele cu apa din sticluța de platic ce-o avea cu el, a vorbit la telefon, a fluturat tricolorul și i-a persiflat pe negociatorii Jandarmeriei care, la un moment dat, i-au deschis o fereastră de la ministerul condus de Rafila: „hai, Stegarule Dac, viteazule, neînfricatule nu te mai prosti atât, că aluneci, cazi, și-ți mai rupi dracu’ o mână, un picior sau îți spargi capul. Nu te mai prosti, Stegarule Dac, gata, ți-ai făcut damblaua, te-au văzut toți ce poți, te-au dat toate televiziunile, acum coboară. Dacă o faci, nu te mai internăm la balamuc, la Obregia. Ascultă și tu măcar o dată, ce dracu’!”. Dar ți-ai găsit! Stegarul nostru Dac a continuat să defileze acolo sus, de parcă ar fi fost pe Dorobanți și nu pe pervazul ferestrei lu’ Rafila. Televiziunile cu camerele pe el, corespondenții de război pregătiți să intre în direct. Ce mai, ca la mineriade, 10 august 2018 și în alte momente fierbinți de după 1989.

În concluzie, ieri, România lui Iohannis a fost din nou pe prima pagină a social-media. Mai puțin și o lua pe miriște. Unii tropăiau de bucurie, alții scandau ca la galerie, fără să înțeleagă o iotă din ceea ce se întâmpla acolo. Că așa e în democrație, fiecare face ce-i trece prin cap și ce crede el că e bine. Altfel, viața în România, mai ales vara pe timpul concediilor, ar fi atât de tristă, insipidă și incoloră.