Cum comentează liderii politici decizia CCR

Liderii social-democrați și democrat-liberali au comentat pentru „Express de Banat” decizia invalidării referendumului. Ion Mocioalcă și Nicușor Vasilescu sunt de părere că soluția politică pentru lunile care urmează ar putea fi coabitarea.

Curtea Constituțională a decis astăzi invalidarea Referendumului care a avut loc pe data de 29 iulie. Liderii politici ai filialelor județene au comentat la cald pentru „Express de Banat” decizia forului suprem.

Social-democrații cred că părerea celor 8,5 milioane de români a fost ignorată, în contextul în care la alte referendumuri organizate în România nu a fost nevoie de cvorum. Cu toate acestea însă, o soluție pentru lunile următoare ar fi coabitarea, deși în acest sens este nevoie de doi parteneri, pe care scena politică nu îi are în momentul de față.

„PSD e un partid superdemocratizat, care respectă orice decizie dată de Curtea Constituțională, chiar dacă este nefavorabilă. Acest „nefavorabil” însă, este discutabil, deoarece au fost referendumuri în România, fără să aibă un cvorum impus. Odată cu revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, nu există o altă soluție decât aceea de conviețuire, cu care românul nu s-a obișnuit. Din păcate, pentru acest lucru este nevoie de doi parteneri, iar acum există doar unul, Victor Ponta, adică USL”, a declarat Ion Mocioalcă pentru „Express de Banat”.

Acesta a ținut să sublinieze faptul că deși au fost 40 de grade Celsius, iar Referendumul a avut loc în plină vacanță, un număr extrem de important de oameni a ieșit la vot, 8,5 milioane. „Au votat pentru că doresc altceva: o Românie fără Boc, Macovei, Videanu, Ungureanu și, bineînțeles, fără acest regim prezidențial împotriva căruia au votat. Să nu uităm!”, a adăugat președintele PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

PDL apreciază decizia Curții
Democrat-liberii sunt de părere că decizia pe care a luat-o Curtea Constituțională este una dreaptă. „Este o decizie corectă, singura care se putea lua. Păcat că a durat atât de mult! Sper ca USL să înțeleagă acum că e obligat să coabiteze cu președintele, să găsească soluții de creștere a leului în raport cu moneda euro, și să se îndrepte mai mult spre cetățean. În ultimele trei luni nu am auzit nimic despre economie, nu am văzut ca această Alianță să se îndrepte spre cetățean. Dacă nu vor face asta, oamenii ne vor taxa pe toți”, este de părere Nicușor Vasilescu, președinte PDL Caraș-Severin.

 

 

Comments

  1. tibi.porge says:

    TRADATORI DE NEAM SI TARA GUNOAIE SI DEJECTII IMPUTITE ESTE TOT CE POT SA SPUN LA ORA ACTUALA DESPRE PDListi…MARS JAVRELOR