Cum au răspuns cărășenii la întrebările de la referendum? Diferențe zdrobitoare!

Social-democrații au făcut o campanie serioasă prin care cereau ca oamenii să nu ridice buletinele aferente referendumului. Puțini dintre cărășenii care s-au prezentat la urne i-au și ascultat. Cei mai mulți și-au exercitat dreptul la vot, iar diferențele dintre DA și NU sunt imense!

Peste 92.000 de cărășeni au ales să pună ștampila și pe buletinele aferente referendumului din 26 mai, ceea ce înseamnă 34,40% dintre cei înscriși pe liste. Asta în timp ce prezența generală în Caraș-Severin a fost de 44,77%.

La prima întrebare – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție? – au răspuns 92.006 cărășeni, aproape 80% punând ștampila pe DA.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

La cea de-a doua întrebare – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională? – au răspuns 92.029 cetățeni cu drept de vot din Caraș-Severin. 80,14% dintre ei au votat DA.

Așadar, la ambele întrebări, sub 15% dintre cărășenii care au mers duminică la urne au votat NU.

tmc 640