Proiecte pentru elevii de la Școala 6

Pentru că vor să își petreacă pauzele înconjurați de verdeață pe timpul verii, elevii de la Școala Nr. 6 au cerut ajutorul colegilor mai mari. Astfel că, au reușit cu sprijinul tinerilor de la Cogito și AGLT să obțină finanțare de la Mol România.

Pe lângă Școala Nr. 6, Cogito și AGLT, în proiect mai este implicată și Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin. „Proiectul vizează îmbunătățirea mediului fizic, prin amenajarea parcului școlii, pentru a reflecta conceptul de promovare a sănătății prin educație ecologică”, a spus managerul de proiect, Raluca Cîrsta. Cei implicați în proiect au acum în vedere gazonarea, plantarea de flori și arbuști în jurul școlii, îți vor amenaja un parc cu mobilier de grădină și vor primi și o tablă de șah gigantă. „Beneficiarii proiectului nu sunt doar cei 400 de elevi ai școlii, familiile lor și personalul didactic, ci și comunitatea locală, care se poate bucura de aer curat și proaspăt, într-un cadru deosebit de plăcut și sănătos”, a adăugat Raluca Cîrsta. În ce privește activitățile ce se vor derula în cadrul proiectului, acestea vizează în principiu activitățile practice, ce se vor desfășura chiar în parcul nou amenajat.

Banii pentru realizarea acestor lucruri frumoase vin prin Programul “Spații verzi”, componenta Spații Verzi Urbane, pe care îl derulează Fundația pentru Parteneriat și MOL Romania, finanțate prin Proiectul Oxigen 6 Life. Proiectul aplicat de Cogito îi aduce Reșiței aproape 13.000 de lei.