Apă la robinete și canalizare pentru patru cartiere mărginașe ale Reșiței

Proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin” se apropie cu pași repezi de concretizare. Astfel că, în cartierele Câlnic, Driglovăţ şi Poiana Golului lucrările la rețea încep la finele anului. La fel se va întâmpla și cu rețeaua de canalizare din cartierul Ţerova.

Proiectul lansat de Primăria Reșița presupune introducerea reţelelor de apă şi canalizare menajeră în cartierele Câlnic, Driglovăţ şi Poiana Golului şi a canalizării menajere în cartierul Ţerova. În proiect vor fi cuprinse şi străzile municipiului Reşiţa care nu au dispus până în prezent de reţea de apă şi canalizare sau unde acestea necesită reparaţii. În total, reţeaua de apă potabilă va fi extinsă cu 13,6 kilometri, iar cea de canalizare menajeră cu 44,6 kilometri.

„De asemenea, vor fi înlocuite conductele reţelei de apă pe o lungime de 13,8 kilometri şi cele ale reţelei de canalizare pe 1,1 kilometru. Proiectul cuprinde şi montarea a 4 staţii de pompare, localizate pe străzile Banaduc, Butovăţ, 24 Ianuarie şi în zona Triaj”, a declarat Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița. Procedurile de achiziţie publică pentru lucrările de execuţie din cadrul proiectului sunt programate să înceapă în trimestrul IV al acestui an.