Cum arată Parcul Botanic, un simbol al Timișoarei, iluminat pentru prima dată

parcul botanic2

Mai multă lumină în zona centrală a Timișoarei. Asta după ce în Parcul Botanic, un simbol al orașului, a fost introdus iluminatul public pentru prima dată. Așadar, luni seara, timișorenii s-au putut bucura de plimbări prin parc și după apusul soarelui.

Timișorenii nu mai trebuie să se plimbe cu groază prin Parcul Botanic, după lăsarea întunericului. Asta după ce, în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni, a fost introdus iluminatul public pentru prima oară în acest parc, considerat un simbol al Timișoarei.

Becurile au fost aprinse luni seara, iar imagini spectaculoase cu Parcul Botanic iluminat au fost făcute publice de primarul Dominic Fritz.

parcul botanic3

Cu o lună înainte de a deveni Capitală Europeană a Culturii, luminăm unul din simbolurile Timișoarei. La mai bine de trei decenii de când a fost deschis vizitatorilor, Parcul Botanic are în sfârșit, iluminat public. Mai mult de atât, este iluminat public inteligent, iar lucrările au fost făcute cu grijă pentru a proteja flora acestui parc emblematic”, a afirmat edilul-șef.

Valoarea totală a contractului privind introducerea iluminatului public în Parcul Botanic este de aproape 2,1 milioane lei, la care se adaugă TVA.