Ca înainte. Fasole cu ciolan și poezii patriotice pentru locuitorii unei comune din Timiș, de Ziua Națională

steag romania

1 Decembrie va fi sărbătorit cu fast de locuitorii unei comune timișene. Primăria organizează de Ziua Națională a României o serie de ceremonii, urmate de programe artistice, dar și de un recital de poezii patriotice interpretate de elevii din localitate. Oamenii vor primi apoi steaguri și vor fi invitați la o porție de fasole și ciolan sau cârnați. 

Ceremoniile dedicate zilei de 1 Decembrie încep la ora 10, la Biserica Ortodoxă Română Parohia Becicherecu Mic – „Adormirea Maicii Domnului”, unde va avea loc slujba de Te Deum în memoria eroilor. De la ora 16, pe platoul din centrul comunei Becicherecu Mic. Copiii de la Școala Gimnazială „Dimitrie Țichindeal” vor susține un program artistic, vor intona imnul național, apoi va avea loc un mini recital cu tematică specifică comemorării Marii Uniri din 1 Decembrie 1918 – „Treceți Batalioane” și „Drum Bun”. Elevii din clasa a II-a vor recita poezii patriotice, iar în încheierea festivităților, copiii se vor prinde în Hora Unirii. Tot în 1 Decembrie se vor aprinde în comună și luminițele de Crăciun.

„La fel ca în anii anteriori, odată cu festivitățile de 1 Decembrie deschidem în mod oficial și sezonul sărbătorilor de iarnă prin aprinderea simbolică a luminițelor din bradul împodobit de către echipa primăriei Becicherecu Mic. Anul acesta ținem să mulțumim public familiei Voicu (Ion, Ioana, Lucian, Silvana și Ruxandra) pentru că a donat bradul care rămâne simbolul faptelor bune, a spiritului sărbătorilor de iarbă și a cadourilor împărțite cu cei dragi. Aprinderea luminilor din bradul de Crăciun va însemna și decorarea localității noastre și aprinderea iluminatului festiv pe raza localității. Ne-am propus ca an de an să extindem treptat zonele și locațiile care se vor îmbrăca în sărbătoare, iar pe această cale vă încurajăm pe fiecare să vă împodobiți gospodăriile și să fiți în ton cu spiritul sărbătorilor.”, au transmis organizatorii.

După aprinderea luminilor, elevii revin cu un scurt program de poezii și colinde. Și asta nu e tot.

„După programul artistic, domnul primar Rusu Raimond Ovidiu alături de viceprimarul comunei Becicherecu Mic – Gherasim Adrian Silviu și echipa angajaților din primărie vor distribui 100 de steaguri pentru copii și cetățenii care participă la festivitățile de 1 Decembrie. După distribuirea steagurilor, toți participanții sunt invitați la o porție de fasole și ciolan/cârnaț, la un pahar de vin fiert sau ceai fierbinte care se vor servi în mod gratuit de către organizatori.”, mai comunică organizatorii.