Cum ar arăta alegerile la Popa Șapcă

victor nafiru 1 of 1 620x400

V-ați gândit vreodată cum ar arăta o campanie electorală după gratii? Una cu politicieni cu ștaif care, din varii motive, sunt încă în libertate? La câți hoți și prăduitori colcăie în instituțiile publice și la câte dosare penale pentru corupție avem, se pot organiza și alegeri locale și parlamentare, exact ca afară, în libertate. Unul mai jmecher decât altul care a învățat să profite de fiecare clipă răsplătită cu o mică atenție pentru tot felul de favoruri.

Imaginați-vă zeci, poate chiar sute de primari (aici nu mai contează culoarea politică) care stau cu morcovul în cur și tresar ori de câte ori sunt citați la tribunal. Că de dus nu e mare lucru să te duci la instanță, dar niciodată nu se știe dacă te întorci cu mașina ta ori te iau mascații cu duba lor. Că ce ar merita un candidat din Brăila care a fost condamnat în 2018, la un an de închisoare, cu suspendare, pentru proxenetism și aderare la un grup infracțional organizat? Sau un alt primar din Prahova, condamnat definitiv pentru pornografie infantilă și șantajarea unei minore când aceasta i-a dat papucii?

Să nu mai vorbim de numele grele din politica noastră, gen Mihai Chirică, de la Iași, pentru fapte de corupție, Robert Negoiță, de la Sectorul 3, pentru abuz în serviciu, prejudiciul fiind de jumătate de miliard de lei, Clotilde Armand, trimisă și ea în judecată și, nu în ultimul rând, simpaticul de Piedone, eliberat din mila judecătorilor. Vă dați seama ce asociație a aleșilor locali aflați după gratii s-ar putea înființa?

Iar dacă la Jilava, Popa Șapcă sau Rahova s-ar ține alegeri la Consiliul județean, bătălia s-ar da între fostul ministru Costel Alexe, care e și președinte al CJ Iași, Iulian Dumitrescu, mahărul de la CJ Prahova, și Vasile Iluță, șeful CJ Călărași. Peste ei, un președinte în varianta Elenei Udrea. Faptele lor sunt demne de un pușcăriaș. Noroc că nu trăim într-o țară în care, pentru astfel de infracțiuni ți se taie o mână, un picior, ești scopit sau te dau pe mâna unuia ca doctorul Ciomu, că ai vedea o Românie plină de politicieni care ar sta la coadă pentru un certificat de handicapat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/