Cum a reușit unul din cei mai iubiți primari din Caraș-Severin să repare drumurile cu bani puțini

reabilitare drumuri

Primarul Brian Filimon dovedește încă o dată că este un bun gospodar și știe să profite de orice oportunitate pentru a-și continua proiectele de dezvoltare locală. Zilele trecute, Primăria Măureni a reușit să reabiliteze mai multe drumuri și câteva parcări din zona centrală cu criblura rezultată în urma decopertării drumului ce leagă Reșița de Timișoara.

O parte din bitumul scos de pe DN 58 de către firma care execută lucrări de modernizare a drumului pe tronsonul cuprins între limita cu județul Caraș-Severin și localitatea Voiteg – intersecție a fost cumpărată de Primăria Măureni. Cu bitumul achiziționat, administrația locală a reușit să pună la punct parte din infrastructura la care aceasta rămăsese deficitară.

„Bitumul frezat de cei care execută lucrări pe DN 58 l-am cumpărat noi și l-am folosit pentru nevoile comunității. Am reușit, așadar, să reabilităm câteva parcări din zona centrală, pe cele din fața școlilor din Măureni și Șoșdea, drumurile care duc înspre cimitire, iar după finalizarea acestor lucrări am decis ca stocul rămas să-l ducem către cetățeni, pe gratis, pentru reabilitarea zonelor din fața caselor. Oamenii au fost încântați de inițiativa noastră, pentru că acest bitum frezat se comportă bine dacă este întins imediat. Iar noi asta am făcut, ne-am mobilizat și am închiriat un autogreder și un compactor cu care am reușit să ne facem treaba. Nu știu dacă au rămas puține case unde nu am dus bitum. Noi am acționat în funcție de solicitările venite din partea cetățenilor.”, ne-a declarat primarul comunei Măureni, Brian Filimon.

Edilul este mulțumit de rezultat, precizând că în alte condiții nu ar fi reușit să facă aceste lucrări acum: „Sunt foarte mulțumit de ce am reușit să facem, pentru că aceste lucrări ne-ar fi costat mult prea mult, la cât de scumpe sunt acum materialele, piatra sau alte cribluri. Și cetățenii, la rândul lor, s-au implicat și ne-au sprijinit, fiecare având grijă să-și întindă materialul pe lângă casă, așa că le mulțumesc.”

drumuri 2

reabilitare 3

reabilitare 5