Cum a căzut în latură penală Primăria Băile Herculane?

 

Viceprimarul Gore Domilescu a explicat pentru Express de Banat că nu știe cum de administrația locală a orașului-stațiune s-a trezit încă o dată cu mascații pe cap. Totul a fost, cel mai probabil, o întâmplare în urma unei reclamații făcute de o firmă din Târgu Mureș.

Pentru acțiunea Zilele orașului Băile Herculane din acest an, primăria a alocat 60.000 de lei. Acțiunea s-a derulat pe parcursul a trei zile, timp în care oaspeții și locuitorii s-au distrat pe cinste, dar problema penală găsită de DNA a prelungit agonia petrecerii. Cel puțin, pentru viceprimarul orașului, care în prezent nu mai are echipă completă la nivel de conducere, după ce și Nicușor Vasilescu, edilul-șef, se află în arest la domiciliu.

Viceprimarul nu a mai putut fi contactat pe telefonul mobil, întrucât și celularul a ajuns în posesia oamenilor legii, însă astăzi s-a prezentat la serviciu. „A fost o reclamație făcută de o firmă din Târgu Mureș, dar ce pot să vă spun e că nu a fost vorba despre nicio prelungire a acțiunii. Ieri s-au ridicat documente din primărie, mai departe legea va decide ce se întâmplă. Primăria a acordat drept de exclusivitate unei firme pentru organizarea Zilelor orașului”, a declarat viceprimarul Gore Domilescu pentru www.expressdebanat.ro.

Neoficial, problemele ar fi la firma care a primit dreptul de exclusivitate și nicidecum la administrația locală, care și-a luat mâna de pe organizare, cedând mai departe drepturile. Organizatorii au cerut mita, de 1.500 de euro pentru prelungirea manifestării, și nu vicele orașului.

Contribuția administrației locale a fost doar cu punerea la dispoziție a locației. Viceprimarul s-a prezentat astăzi la serviciu, iar procurorii anticorupție urmează să studieze în detaliu documentele pe care le-au ridicat. Nicio persoană din primărie n-a fost pusă sub urmărire penală.