Cu tupeu, au urcat beți la volan

Acţiunile pe care le-au desfăşurt poliţiştii rutieri azi-noapte, au fost cu ghinion pentru 4 conducători auto care nu au respectat normele rutiere. Fie că este vorba despre stațiunea Băile Herculane, orașul Bocșa, Oravița sau Reșița, șoferii au avut aceeași atitudine: cu tupeu au urcat la volan.

Pe strada Castanilor din Băile Herculane poliţiştii au oprit pentru control două autoturisme. Cu ocazia verificărilor s-a constatat că la volanul acestora s-au aflat doi bărbați de 26 și 30 de ani. La testarea cu aparatul alcooltest a celor doi conducători auto au rezultat concentraţii de 0,59, respectiv 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambilor tineri le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt bărbat a fost oprit pentru control de poliţişti pe raza oraşului Bocşa. Conducătorul auto, în vârstă de 42 de ani, nu a prezentat niciun document la control şi a refuzat şi testarea cu aparatul alcooltest. Fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa acestuia i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Un alt patrulea bărbat cu vârsta de 59 ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în străinăttate, a fost oprit pentru control pe strada Romanilor din Caransebeş. La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 0,47 mg/alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În toate cazurile poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

tmc 640