Cu tupeu, au urcat beți la volan

Acţiunile pe care le-au desfăşurt poliţiştii rutieri azi-noapte, au fost cu ghinion pentru 4 conducători auto care nu au respectat normele rutiere. Fie că este vorba despre stațiunea Băile Herculane, orașul Bocșa, Oravița sau Reșița, șoferii au avut aceeași atitudine: cu tupeu au urcat la volan.

Pe strada Castanilor din Băile Herculane poliţiştii au oprit pentru control două autoturisme. Cu ocazia verificărilor s-a constatat că la volanul acestora s-au aflat doi bărbați de 26 și 30 de ani. La testarea cu aparatul alcooltest a celor doi conducători auto au rezultat concentraţii de 0,59, respectiv 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambilor tineri le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt bărbat a fost oprit pentru control de poliţişti pe raza oraşului Bocşa. Conducătorul auto, în vârstă de 42 de ani, nu a prezentat niciun document la control şi a refuzat şi testarea cu aparatul alcooltest. Fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa acestuia i-a fost recoltată o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt patrulea bărbat cu vârsta de 59 ani, în timp ce se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în străinăttate, a fost oprit pentru control pe strada Romanilor din Caransebeş. La testarea cu aparatul alcooltest a bărbatului a rezultat o concentraţie de 0,47 mg/alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În toate cazurile poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.