Cu toții alături de artistul bănățean Petrică Vița!

petrica vita

Artiști de marcă ai folclorului românesc urcă pe scenă în cadrul unui spectacol caritabil pentru maestrul taragotului, Petrică Vița, care astăzi are nevoie și de un altfel de recunoștință decât de aplauze.

Stana Stepanescu, Liliana Laichici, Dinu Iancu Sălăjanu, Carmen Popovici Dumbravă, Olguța Berbec, Remus Novac, Marian Medregoniu, Marius Cîrnu, Zorica Savu și Vasile Coca sunt doar câțiva dintre artiștii care și-au anunțat prezența la spectacolul caritabil de luni, 26 iunie, ora 18.00, de la Sala Polivalentă din Reșița, organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, cu sprijinul societății de Cruce Roșie din România filiala Caraș-Severin, în sprijinul colegului lor Petrică Vița.

„De o viață mângâie inimile oamenilor prin muzica pe care o cântă, iar în rândul prietenilor este extrem de iubit pentru omul bun care este. Până acum nu s-a făcut publică problema lui de sănătate cu care se confruntă de 6 ani de zile, fiind unul din cei mai disciplinați pacienți. În cazul lui Petrică Vița, boala a fost ținută sub control, până în ultimele luni. Din păcate, situația s-a agravat și a avut nevoie de un tratament mai puternic, iar în acest moment artistul se află peste hotare la Viena, în Austria. Pentru cancerul de piele cu care se confruntă este nevoie de un tratament special, iar costurile sunt uriașe. Trebuie spus că familia se luptă din răsputeri să țină pasul cu aceste costuri enorme. Tratamentul este unul de lungă durată și costurile sunt de aproape 60.000€ pe săptămână, în cazul în care va necesita spitalizare permanentă.”, explică situația delicată a taragotistului, Dan Mirea, managerul instituției.

Cine dorește și poate să-l ajute pe artistul Petrică Vița în această perioadă dificilă pe care o traversează are la dispoziție următoarele conturi bancare:

Georgiana Larisa Muntean Vița

RO78INGB0000999907065472 Cont LEI

Georgiana Larisa Muntean Vița

RO98INGB0000999907065500 Cont EURO

Georgiana Larisa Muntean Vița

RO19BREL0005501872630100 Cont LEI – REVOLUT

Georgiana Larisa Muntean Vița

LT823250046326529002 Cont EURO – REVOLUT

Cei care transferă în contul fiicei artistului, Georgiana, cea care se ocupă alături de soția Ramona Vița ca acestuia să i se poată achita șederea la Viena, sunt rugați să completeze rubrica de detalii cu mențiunea: „DONAȚIE PETRICĂ VIȚA”

„Nu ne putem dori decât ca Petrică Vița, marele artist și rege al taragotului din Banat, să se însănătoșească, iar pe lângă rugăciunile celor ce îl admiră, orice sprijin financiar contează. Vă mulțumim, în numele familiei Vița, pentru orice gest la adresa artistului Petrică Vița!”, a adăugat Dan Mirea.