Cu sabia pe masă, în barurile reşiţene

Tot mai mulţi tineri simt nevoia de a ieşi în oraş înarmaţi cu cuţite, săbii şi chiar arme de foc. O confirmă datele statistice ale Poliţiei şi numărul dosarelor penale trimise spre judecare instanţelor din judeţ.

Jandarmii cărăşeni au fost sesizaţi la miezul nopţii trecute de patronul unui local despre faptul că un tânăr a băut cam mult şi a devenit agitat. Ba, mai mult decât atât, a scos o sabie şi un pulverizator iritant-lacrimogen cu care ameninţa celelalte persoane din bar. Jandarmii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că faptele sesizate se confirmă, persoana în cauză fiind găsită în faţa restaurantului cu un stilet în mână. În urma controlului corporal au găsit asupra bărbatului şi pulverizatorul iritant-lacrimogene.

“Împotriva numitului Eduard D., în vârstă de 23 ani, din satul Valea Mare, au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, pentru comiterea infracţiunii de „portul, fara drept, in locurile şi imprejurarile in care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporalã a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publicã, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tãiere, impungere sau lovire, precum şi folosirea in asemenea locuri sau împrejurãri a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice”, a declarat Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al jandarmilor cărăşeni.

Dosarul întocmit pe numele tânărului a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa în vederea continuării cercetărilor.