Adepții lui Bahus prinşi la volan au fost sancționați

Peste 1800 de șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest, iar câteva sute s-au ales cu amenzi contravenționale, din cauză că au încălcat legea. 23 s-au ales cu dosare penale. Rutieriștii au stat în stradă, tocmai pentru că în perioada sărbătorilor, șoferii sunt mai tupeiști și cred că lor nu li se poate întâmpla să fie prinși băuți la volan.

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile, pe raza întregului judeţ, scopul principal fiind şi de această dată combaterea conducerii de autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi reducerea accidentelor rutiere săvârşite pe fondul consumului de alcool. Acțiunile au avut loc în perioada 14-26 decembrie.

În toată această perioadă, oamenii legii au testat un număr de 1856 de conducători auto aflaţi în trafic. „În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 716 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere. Dintre cei opriţi pentru control, un număr de 35 au rămas fără permis de conducere pentru câteva săptămâni, dintre aceştia 20 pentru că au condus un autovehicul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice”, a spus Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Pe lângă sancţiunile contravenţionale au fost întocmite şi 23 dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei, din care 17 persoanelor care au avut o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 „Poliţiştii rutieri vor continuă aceste acţiuni şi în perioada următoare şi nu vor ierta nici o abatere de la legea circulaţiei, fie că vorbim de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fie că vorbim de alte infracţiuni sau contravenţii”, avertizează purtătorul de cuvânt.