Cu regulile jocului încă misterioase, PMP stă în gardă!

untitled design set 970x90 px

În ciuda faptului că alegerile locale se apropie cu pași repezi, datorită contextului politic actual, niciun partid nu îndrăznește încă să nominalizeze public candidații care vor lupta pentru șefia UAT-urilor, întrucât nimeni nu vrea să-și asume anumite riscuri, fără să cunoască bine regulile jocului. Este și cazul Partidului Mișcarea Populară.

Deși este o voce tânără în politica din Caraș-Severin, liderul județean al PMP, Ionuț Popovici, nu se avântă în a-și prezenta candidații pentru bătălia electorală a alegerilor locale, acesta considerând că devoalarea prematură a pretendenților pentru scaunul de edil-șef ar putea fi o mișcare riscantă ținând cont de nebuloasa creată atât în privința alegerilor anticipate, cât mai ales vis-a-vis de modul în care vor fi aleși primarii.

„Cu siguranță, PMP-ul va avea candidați în toate localitățile județului Caraș-Severin. Numai că, cel puțin filiala Caraș-Severin, își va prezenta candidații atunci când se știu regulile jocului, atunci când vom știi exact modalitatea în care se alege primarul și președintele Consiliului Județean, dacă vor fi alegeri anticipate, așa cum se vehiculează, odată cu alegerile locale, cu siguranță, ne vom scoate și noi, de la naftalină, candidații pe care îi avem pregătiți. Și nu orice candidați, ci candidați foarte buni, cu șanse reale în competițiile în care se vor înscrie în următoarea perioadă”, a punctat Popovici pentru expressdebanat.ro.

Dacă, în cadrul strategiei bine calculate a PMP-ului, intră sau nu în discuție și transferurile unor nume grele cu referire la candidatura din partea PMP a actualilor primari în funcție, liderul județean a ținut să sublinieze: „Nu e un secret că port discuții cu toți primarii din Caraș-Severin, dar, până la urmă, deciziile aparțin domniilor lor și, cu siguranță, în următoarea perioadă vom avea surprize plăcute, cel puțin din partea PMP care, iată, în ultimii ani, a dovedit că e un partid serios, crește încet, dar sigur și până la urmă am dat dovadă de un echilibru pe care vrem să-l păstrăm în continuare”.