Cu PSD, spre un nou mandat. „Un om care începe o horă trebuie să o danseze, cu fruntea sus, până la capăt”

Primarul comunei Socol, Olghița Ghiță, nu trădează partidul care a propulsat-o în spectrul politic, motiv pentru care în 2020, la alegerile locale, aceasta va candida din nou pentru scaunul de edil-șef, evident, din partea social-democraților.

După alegerile europarlamentare, în care cetățenii din Clisura de Caraș și-au exprimat susținerea pentru tabăra roșiilor, un nou val de alegeri urmează să aibă loc atât în acest an (alegerile prezidențiale), cât și anul viitor (alegerile locale). Privitor la acest subiect, șeful administrației publice din Socol se pregătește să-și ducă proiectele inițiate mai departe, candidatura pentru al treilea mandat de primar fiind o certitudine: „Dacă va fi voia Domnului, dacă voi fi în putere și sănătoasă, într-adevăr, voi candida pentru un al treilea mandat de primar. Bineînțeles, tot din partea partidului din care fac parte: Partidul Social-Democrat”.

În privința reorganizării partidului său la nivel național, Ghiță se abține de la comentarii, spunând că cel mai bine este să-ți vezi strict de treburile și de îndatoririle tale ca primar, subliniind în același timp că un om care începe o horă trebuie să o danseze, cu fruntea sus, până la capăt, chiar dacă uneori se mai împiedică.

Cu privire la conducerea social-democrată de la nivel județean, edilul comunei cărășene are numai cuvinte de laudă la adresa Luminiței Jivan, aceasta spunând că deputatul a sprijinit Clisura Dunării și înainte, „când lucra la Prefectură și Consiliul Județean”, că acesta a adus nenumărate beneficii în zonă și este convinsă că va urma același traseu și pe viitor: „Din partea mea are tot sprijinul! Cât despre ceilalți colegi, nu pot să mă pronunț 100%, pentru că fiecare-și are punctul lui de vedere”.

Olghița Ghiță reiterează fidelitatea față de partidul din care face parte, lucru care nu o împiedică să fie în relații bune cu alți primari din județ, primari care nu împărtășesc aceeași orientare politică cu aceasta: „Eu voi fi fidelă partidului în care mă aflu, voi candida din partea PSD-ului, iar mai departe, colegă sunt cu toți primarii din județul Caraș-Severin. Aici nu se pune problema de culoare politică și nici nu mă interesează acest aspect. Asta pentru simplul fapt că suntem toți primari și fiecare dorește binele comunității pe care o conduce și o păstorește. E un lucru normal și firesc ca fiecare comună să prospere. De ce? Pentru că în același timp prosperă și județul nostru și suntem mai bine văzuți la nivel național”.