Cu onoare, HC Adrian Petrea continuă lupta!

Handbalul masculin reșițean traversează din nou o perioadă delicată. Problemele prin care trece prim-divizionara HC Adrian Petrea au readus în memoria iubitorilor handbalului momentele care au dus la dispariția unor echipe ce au reprezentat Reșița. Și toate în istoria recentă a sportului reșițean.

Cu două plecări din lot (pivoții Paul Giotoiu și Eremia Pîrîianu), cu diminuări salariale de nevoie, cu unele restanțe financiare, HC Adrian Petrea Reșița se reorganizează, iar handbaliștii strâng rândurile pentru a continua acest proiect chiar aici în municipiul de pe Bârzava.

În etapa a XI-a a Ligii Zimbrilor la handbal masculin, HC Adrian Petrea va juca sâmbătă, 12 noiembrie, în deplasare cu vicecampioana națională, CSM București. Partida va avea loc la Sala Rapid, fiind arbitrată de maramureșenii C. Băban și I. Marta.
Echipa antrenată de Adrian Petrea se deplasează cu speranțe în capitală, urmând ca spre seară să susțină și un antrenament în sala în care mâine, de la ora 13, va avea loc meciul cu CSM București.

„Le mulțumesc lui Paul Giotoiu și Eremia Pîrîianu pentru că au făcut parte din acest colectiv și pentru sprijinul dat acestui grup. Situația este complicată în momentul de față. Nu știu dacă mai sunt jucători care și-au exprimat dorința de a pleca, sper să rămânem măcar cei prezenți joi la antrenament. Este decizia fiecăruia, noi trecem printr-o perioadă grea și trebuie să ne-o asumăm. Trebuie să continuăm deplasările, să ducem campionatul cum l-om duce și vom vedea la final unde ne vom poziționa și ce va ieși. Așa cum au fost venirile, așa sunt și despărțirile. Până la urmă suntem oameni maturi, fiecare și-a reglat problemele cu finanțatorul Cristian Pătru, vizavi de mine cred că niciun jucător nu are ceva să-mi reproșeze”, a spus antrenorul Adrian Petrea.

Pentru meciul de la București, Adrian Petrea nu știe dacă va putea miza pe toți jucătorii care au mai rămas în loc. „Ne confruntăm cu câteva probleme medicale, aici vorbesc de Tibi Popovici, care acuză niște dureri la umăr, Dușan Trifkovic, cu dureri la spate. În rest, toți jucătorii sunt apți, pregătim meciul pentru o surpriză, cum am făcut-o și până acum. Sper ca jucătorii să se mobilizeze și să prestăm un joc bun”, a mai spus Adrian Petrea.

„Restructurarea e o etapă firească în viață, în relații, în proiecte, apar mereu colaborări mai trist sau mai optimist încheiate. Vrem să știți însă că toate deciziile pe care le luăm în această perioadă sunt legate de ceea ce ne dorim pentru susținătorii noștri și iubitorii acestui sport de echipă, pentru a nu dezonora ceea ce am construit cu încredere până acum, pentru a nu dezonora nici competiția la jumătatea ei și pentru a nu pierde handbalul reșițean, nici noi, nici dumneavoastră. Avem toată încrederea ca eforturile noastre vor fi răsplătite cu aceeași apreciere cu care ne-ați încărcat și până acum, chiar și în momentele mai puțin bune!
Matematic, cea mai simplă variantă ar fi să ne retragem”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de socializare a echipei reșițene.