Cu Mocioalcă, PSD numără de la 30 la sută în sus!

Scorul istoric obținut de social-democrații cărășeni în urmă cu patru ani la alegerile parlamentare e imposibil de repetat în 6 decembrie, admit Hurduzeu și Mocioalcă, primii pe listele pentru Camera Deputaților și Senat, dar un număr de trei parlamentari e deja tradiție în PSD Caraș-Severin!

Pe liste cu candidați depuse astăzi la Biroul Electoral Județean, Silviu Hurduzeu ocupă prima poziție la Camera Deputaților. Al doilea e Marius Damian. La Senat, prima poziție e ocupată de Ion Mocioalcă, așa cum și-a dorit conducerea centrală a partidului. „Am revenit în PSD la invitația făcută de Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, dar și de domnul președinte Silviu Hurduzeu. Să nu uităm că aici sunt foarte mulți pesediști destoinici, doi foarte apropiați mie fiind Marius Damian, candidat pe locul doi pentru Camera Deputaților, sau primarul de Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu. Mă simt ca acasă la PSD, mai ales că reîntâlnirea cu Ionuț Chisăliță, cu Ioan Benga, cu Adrian Torma, cu care am fost într-o strânsă legătură în această campanie, nu mă face decât să mă simt ca peștele în apă și să încerc să ajut cât pot organizația în aceste alegeri în care așteptăm un scor de peste 30 la sută. Poate nu o să mai facem 49,2, ca altădată, că nici nu mai sunt vremurile de atunci, sunt altele și realitățile, dar doi deputați și un senator este la îndemâna PSD, așa cum a făcut mereu din 2000 încoace. Doi deputați și un senator nu înseamnă nici mult, nici puțin, dar asta e realitatea în Caraș-Severin, verificată de nenumăratele rânduri de alegeri, și pe vremea răposatului Sorin Frunzăverde, și în meciurile pe care le-am avut cu Marcel Vela. Cred că și de data asta acolo ne vom situa”, a declarat Mocioalcă.

Președintele interimar PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, mizează la rândul său pe un scor mult mai bun al partidului la alegerile parlamentare decât a înregistrat în 27 septembrie. Iar revenirea lui Ion Mocioalcă ar urma să se simtă cel mai bine imediat după numărarea voturilor. „Eu asta am urmărit, a coagula, nu a dezbina și venirea domnului deputat Mocioalcă sigur că întărește această organizație județeană pentru că, împreună, acum patru ani, am făcut acel scor istoric pentru Caraș-Severin, scor în urma căruia PSD a obținut patru mandate de parlamentar. Un scor pe care nu l-a mai făcut niciodată și aceasta a fost principala premisă a acestei coagulări pentru că eu cred că va da rezultatele scontate la alegerile din 6 decembrie”, a comentat președintele PSD Caraș-Severin.

În filiala cărășeană social-democrată au apărut valuri puternice în momentul în care Ion Mocioalcă l-a contestat public pe Liviu Dragnea, căruia i-a cerut să renunțe la șefia partidului. Au existat și după plecarea deputatului la Pro România și instalarea Luminiței Jivan în funcția de președinte. Au persistat și cu Silviu Hurduzeu la șefie și există și astăzi, generate de revenirea lui Mocioalcă. Marius Damian, al doilea candidat pentru Camera Deputaților, mizează însă pe o echipă unită, pe liniștirea apelor. „Echipa PSD a dovedit tot timpul că e una serioasă, avem candidați cu expertiză și cred că vom obține trei mandate, unul de senator și două de deputat. Trebuie să dăm dovadă de prietenie față de electoratul nostru și să arătăm că suntem aproape de oamenii de rând, de oamenii simpli, de oamenii care luptă din greu pentru a supraviețui, mai ales în această perioadă de pandemie și în criza economică generată de incompetența acestui guvern”, a spus acesta.