Cu mic, cu mare în deschiderea Timișoara 2023. Sunt pregătite spectacole pentru toate vârstele

deschidere timișoara 2023 muare experience
po 1000x100px (4)

Turiștii sunt așteptați cu mic, cu mare pentru a participa la marea deschidere a Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. În acest sfârșit de săptămână sunt pregătite spectacole în aer liber pentru toate vârstele.

Deschiderea Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 reprezintă un adevărat weekend pentru întreaga familie. Asociația TM2023 anunță că, în weekendul 17 – 19 februarie, sunt pregătite zeci de momente la care pot participa de la cei mici la bunici.

Vineri, 17 februarie, de la ora 19.00, vă așteptăm în Piața Unirii la un spectacol în aer liber pentru toate vârstele. Concertele de muzică electronică, rock și tradițională reinterpretată ne vor ține în mișcare, iar cei mici vor fi fascinați de spectacolul de acrobații aeriene Muaré Experience și de un spectacol video de zile mari. Spectacolele Păpuși gigant în cartier readuc publicul în lumea copilăriei, pe 17 februarie în Parcul Clăbucet, și pe 18 februarie în Parcul Dacia, începând cu ora 17.00. În zilele de 17, 18 și 19 februarie, între orele 10.00 și 17.00, va avea loc fascinantul XR Show Spotlight Heritage Timișoara, ce oferă tururi ghidate la Experimentarium (Universitatea Politehnica Timișoara) care includ demonstrații de fizică și experimente de chimie care ne împrietenesc cu știința. Pe data de 18 februarie, aveți parte de vizite ghidate, jocuri și ateliere de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani la Uzina de Apă Industrială, alături de scriitoarea Ramona Miza, precum și la Stația de Tratare a Apei Urseni, alături de scriitorul Robert Șerban”, a informat Asociația Timișoara 2023.

De asemenea, la Cinema Victoria, pe 18 februarie, de la ora 13.00, are loc proiecția animației pentru copii „Manou, aventuri în zbor”, iar pe 19 februarie, de la aceeași oră, ”Aventurile lui Pil”. Totodată, ”Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara” invită vizitatorii mari și mici să observe orașul dintr-o perspectivă nouă, de la înălțimea schelei pline de vegetație care se înalță în Piața Victoriei.

Nu în ultimul rând, pe 19 februarie, începând cu ora 14.00, cei interesați se pot alătura turului istoric ghidat pentru familii „Clădiri și povești în Cartierul Fabric”.

Programul complet al evenimentului de deschidere al Timișoara2023 este disponibil AICI!