Cu GPS-ul, la… „Botul Calului”! Senzații extreme pentru 5 turiști nemți, cazați în Caraș-Severin!

Cinci practicanți de enduro, veniți în Caraș-Severin, au fost dați dispăruți. Oamenii s-au rătăcit după ce GPS-ul i-a lăsat baltă.

La Gărâna s-a dat alarma, după ce 5 turiști au plecat luni cu motocicletele și nu s-au mai întors. În căutarea lor au plecat aseară jandarmii montani și salvamontiștii. Bărbații rătăciți, cu vârste cuprinse între 26 și 38 de ani, au fost găsiți după aproximativ 4 ore de căutări la circa 30 de kilometri distanță.

„La 19.30, jandarmii montani au fost alertați în urma unui apel primit pe numărul unic de urgență 112 prin care s-a comunicat faptul că cinci turiști străini au plecat în urmă cu o zi, în data de 07.05.2018, cu motocicletele și nu s-au mai întors la cabana unde erau cazați. Jandarmii montani, alături de salvamontiști au plecat în căutarea celor 5 persoane, iar în jurul orei 23.30 au fost găsiți în zona numită «Botul Calului» din masivul Semenic”, ne-a transmis Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin.

Cei 5 practicanți de enduro, de origine germană, au relatat faptul că s-au rătăcit cu o zi în urmă, după ce aparatul GPS s-a stricat, iar două dintre motociclete au rămas fără benzină și nu au mai putut pleca din zona unde au fost găsiți. Noaptea trecută, aceștia au fost cazați într-o locație din Valea Almăjului, iar astăzi vor reveni în satul Gărâna. Misiunea s-a finalizat în jurul orei 03.30.