Cu executorul lucrărilor în faliment, Primăria Anina caută soluții să ducă la finalitate proiectul de modernizare a trei străzi

Reprezentanții administrației publice locale din Anina se văd nevoiți să găsească o variantă viabilă pentru a duce la îndeplinire proiectul „Modernizarea infrastructurii de drum pe străzile Colonia I, Vulturilor și Valea Vulpilor”, finanțat prin PNDL 1, asta după ce firma câștigătoare a licitației pentru executarea lucrărilor a intrat în faliment.

Cu ocazia celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local, politicienii întruniți la masa decizională s-au pus de acord în privința achiziționării serviciilor de expertiză tehnică pentru proiectul modernizării celor trei străzi de pe raza UAT-ului, asta pentru a avea o viziune clară despre cât anume din obiectiv a fost dus la finalitate, precum și ce mai rămâne de executat, totul pentru ca locuitorii să se poată bucura de condiții decente în locul în care își duc traiul de zi cu zi.

„Aceste trei străzi au fost făcute prin PNDL 1, dar neterminate pentru că așa avem noi ghinion cu firmele care se prezintă la licitație. În primă fază, a fost câștigată licitația de către constructor, după care firma a dat faliment. Partea bună este că am reușit să reziliez contractul pe care îl aveam cu constructorul, demers prin care să pot scoate la licitație continuarea lucrării. Am solicitat achiziționarea serviciilor de expertiză tehnică pentru a vedea ceea ce s-a făcut și ceea ce rămâne de făcut, precum și ce probleme din punct de vedere tehnic sunt vizavi de ceea ce s-a executat până acum. Unul din avantajele ducerii la finalitate a acestui obiectiv se referă la faptul că i-am oprit firmei care a dat faliment o garanție de 60.000 de lei, bani cu ajutorul cărora voi putea acoperi atât această expertiză tehnică, reparațiile necesare, cât și ce a mai rămas de executat.”, a explicat edilul-șef Gheorghe Românu.
Potrivit primarului, lucrările în cadrului proiectul ce prevede modernizarea infrastructurii de drum pe străzile Colonia I, Vulturilor și Valea Vulpilor sunt finalizate în proporție de 70%. Referitor la intervențiile care aduc în prim-plan ceilalți 30%, Gheorghe Românu a ținut să puncteze:

1000x200 dacus 02

„Pe străzile Colonia I și Vulturilor a fost pus stratul întâi de bitum, strat care va trebui să acopere și cei 250 de metri pe strada Valea Vulpilor. Deci, se continuă cu stratul unu pe cei 250 metri și apoi se vine cu stratul doi pe toate cele trei străzi, plus reparații la nivelul primelor două străzi, întrucât de la începutul lucrărilor și până acum s-au produs deteriorări”.


publicitate si promovare online banner maxagro