Cu două mașini puse pe butuci de infrastructura dezastruoasă… Pediatrul timișorean Lucica Stoica nu renunță la copiii din Moldova Nouă!

untitled design set 970x90 px

În ultimii ani, mass-media a scos la iveală „n” cazuri în care minți luminate din cadrul sistemului medical românesc au hotărât să plece peste hotare, birocrația, lipsa de aparatură medicală, dar și salariile (care, uneori, nu se ridică la nivelul muncii depuse) reprezentând principalele motive care stau atât la baza exodului cadrelor medicale, cât și la baza stării de „moarte clinică” a întregului sistem medical românesc. Cu toate acestea, există medici care nu contenesc să spere că, într-o zi, lucrurile se vor îmbunătăți, medici care nu renunță să lupte, cu toate minusurile existente, atât pentru viitorul copiilor lor, cât și pentru viitorul țării în care s-au specializat. Un astfel de exemplu ne este oferit de medicul pediatru Lucica Stoica.

Lucica Stoica este medic pediatru ce activează în cadrul sistemului medical timișorean. Însă, datorită devotamentului pe care-l are față de propria meserie, începând cu anul 2016, Stoica a hotărât să fie aproape și de copiii din Moldova Nouă! Astfel, de aproape trei ani, medicul a ales să facă naveta, dând uitării nenumăratele oferte venite din străinătate.

Printre elementele care au stat la baza continuării activității medicale pe plaiurile mioritice, Stoica scoate în evidență două lucruri esențiale – familia și prietenii: „În primul rând, soțul meu nu este medic și are o meserie din care ne-am putut întreține amândoi. Deci nu a contat foarte mult salariul meu de medic. Pe de altă parte, aici avem părinții, familia, aici avem un rost: totul așezat în Timișoara. Iar ca să o iau de la capăt, în străinătate, nu sunt genul, nu-mi place să mă rup de familie și de prieteni și, poate, mi-aș fi făcut acolo ușor prieteni, dar am preferat să nu. Și asta doar prin prisma faptului că ne-am putut descurca cu ajutorul soțului meu, cel puțin până de curând”, a explicat medicul pentru expressdebanat.ro

Alegerea de a profesa și în orașul de la malul Dunării s-a datorat, o dată, atractivității zonei. „Știam zona, avem prieteni de familie ce sunt de aici, din Moldova Nouă. Știam Baziașul! Casa părintească a prietenului nostru e la Baziaș și știam de zonă, că e minunată. În momentul în care s-a ivit ocazia să vin aici, am zis da! Nu am stat pe gânduri nici 5 minute! Știam zona și zona a contat foarte mult pentru alegerea asta!”, a povestit cadrul medical.

publicitate ziar expresb 1000x100

Nici măcar infrastructura „mirifică” (drumul Timișoara-Moldova Nouă) nu a împiedicat-o pe Stoica să le vină în sprijin micuților de la malul Dunării, cu toate că, în aproape trei ani de când face naveta, pediatrul a rămas fără două autoturisme, ambele puse pe butuci de craterele din asfalt: „Asta e a treia mașină pe care am achiziționat-o. Nici prima și nici a doua mașină nu au rezistat foarte mult pe drumurile astea. La a doua mașină, la un moment dat, mi-a zburat o roată pe «drumurile minunate». Am luat-o pe-a treia, nouă, cu gândul că, fiind în garanție, nu voi mai fi stresată că s-ar putea întâmpla orice. Chiar și acum, spoilerul a avut de suferit, roțile, telescoapele etc”.

Dacă toată această poveste merită întreg efortul depus, mai exact, dacă rentează să te zbați pentru scopul propus, date fiind anumite circumstanțe, medicul pediatru concluzionează cu fermitate: „Când am venit aici, nu m-am gândit la rentabilitate! De ce? Pentru că salariile au fost mici. M-am gândit la zonă și m-am gândit la posibilitățiile profesionale, pentru că sunt foarte mulți copii care sunt, așa, cam ai nimănui cumva, adică, neavând medic pediatru la care să se adreseze decât la Oravița și probabil la Orșova, dar Orșova ține de alt județ. M-am gândit la ce pot face aici, în niciun caz nu m-am gândit la rentabilitate, sincer”.

Lucica Stoica activează în cadrul Secției de Pediatrie a Spitalului Orășenesc Moldova Nouă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/