Cu cine se aliază Forța Dreptei din Caraș-Severin în 2024?

hadrian popescu orban
untitled design set 970x90 px

Este nevoie de o alianță puternică pentru a învinge „monstruoasa coaliție” la alegerile din 2024, spune liderul Forța Dreptei Caraș-Severin. Așa că se poartă deja primele discuții pentru parafarea unor colaborări politice.

Prima întâlnire între liderii PMP, USR și Forța Dreptei din Caraș-Severin a avut loc săptămâna trecută, moment în care s-au purtat discuții privind o posibilă alianță în anul 2024. Totul a plecat de la Congresul Extraordinar al PMP de la finalul lunii martie, când lideri ai USR și Forța Dreptei au participat la dezbateri.

CITEȘTE ȘI: PMP + USR + Forța Dreptei, noul pol de dreapta din România!

„A fost o întâlnire informală, am căzut toți trei de acord cu necesitatea formării unei alianțe, dacă nu, cel puțin a unei colaborări pe plan local, ca să ne putem lupta cu șanse cu «monstruoasa coaliție». Nu cred că se dăduse încă atunci votul în Senat (n.r. legat de abuzul în serviciu), dar acel vot m-a făcut să mă conving că ei urmează agenda de guvernare a lui Dragnea. Sunt calați pe agenda lui Liviu Dragnea: nu taie pensiile speciale, dezincriminează abuzul în serviciu, stabilesc praguri. Chiar dacă a dispărut Dragnea dintre ei, urmăresc cu sfințenie, ca după Biblie, poruncile lui Dragnea.”, ne-a declarat Hadrian Popescu, președintele Forța Dreptei Caraș-Severin.

Deocamdată, la întâlnirea celor trei lideri locali nu s-a pus în discuție distribuirea unor funcții, însă președintele Forța Dreptei Caraș-Severin spune din capul locului că nu intenționează să plece din Reșița, așa că nu ia în calcul un scaun de parlamentar.

Cât privește directiva de la centru, aceasta este clară: se continuă discuțiile între cele trei partide, ușa fiind deschisă și pentru alte forțe politice cu viziuni de dreapta. „Încercăm să formăm un pol de dreapta cât de cât puternic care să se opună cu șanse în alegeri celor mai mari partide, care înțeleg că studiază acum și posibilitatea intrării la alegeri pe liste comune.”, a mai precizat Popescu.

Dacă parteneriatul cu PMP și cu USR nu se va parafa, Hadrian Popescu spune că partidul pe care îl reprezintă s-ar putea orienta spre PNL la nivel de Reșița. „Ne-am putea alia cu PNL sau cel puțin pe anumite zone. Eu nu exclud niște liste comune la Reșița în caz că nu se materializează colaborarea cu PMP și USR sau dacă se lasă mână liberă în teritoriu.”

Dacă nu există încă o certitudine cu privire la formațiunile cu care Forța Dreptei se va alia, se știe de pe acum cu cine nu va colabora sub nicio formă, nici preelectoral, nici postelectoral: cu PSD sau cu AUR, a subliniat Hadrian Popescu.