Cu capul în pământ! „Suntem într-o situație limită!”

Meciul cu Potaissa Turda, din etapa a zecea a Ligii Zimbrilor, a reconfirmat criza prin care trece HC Adrian Petrea Reșița. Ardelenii s-au impus clar, cu 37-23, administrând echipei reșițene cea mai usturătoare înfrângere din acest sezon.

Echipa reșițeană a fost o pradă ușoară pentru una dintre ocupantele podiumului, o pretendentă la cupe europene și în acest sezon. Problemele financiare majore prin care trec elevii antrenorului Adrian Petrea se răsfrâng asupra evoluției din teren, a modului de exprimare, a atitudinii din joc. Chiar înaintea meciului, unii jucători trăgeau un serios semnal de alarmă în privința situației în care se află, reiterând ideea unor posibile plecări de la echipă.
Antrenorul secund Eremia Pîrîianu și-a cerut scuze suporterilor pentru evoluția din meciul cu Turda, cerându-le acestora înțelegere pentru că nu este ușor să gestionezi asemenea momente dificile, care afectează întreaga echipă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157675634824846″]

„În mare măsură, problemele ne afectează și după rezultatul făcut în seara asta, se pare că nu ne putem reveni. Ne cerem scuze pentru meciul din seara asta și atitudinea pe care am avut-o față de partidă. Se pare că problemele acumulate în timp se răsfrâng în teren și dorim să le cerem scuze suporterilor și să ne înțeleagă că încercăm să ne revenim, dar nu este atât de ușor să le ridici moralul jucătorilor când știi că au probleme de ordin financiar, poate și acasă sunt problemele respective. Noi acum ne putem aștepta la orice, orice jucător are dreptul de a-și exprima punctul de vedere, mai ales în situația în care suntem noi. Suntem într-o situație limită. Ne putem aștepta de la orice jucător să spună că nu mai poate continua în modul acesta și renunță. Nu-i putem constrânge pe jucători să rămână, în condițiile în care noi știm că avem probleme financiare”, a spus Eremia Pîrîianu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672162171693″]

Cu toate că au pierdut drastic, handbaliștii reșițeni au avut puterea să salute, cu capetele plecate, publicul prezent în această seară la Sala Polivalentă.

HC Adrian Petrea rămâne pe locul 12, cu doar 7 puncte. Urmează meciul cu CSM București, în deplasare, pe 12 noiembrie.

Foto: Miruna Mihancea