Cu bicicleta, printre mașini și pietoni! Pista rămâne deocamdată doar pe hârtie!

Campania „Săptămâna Europeană a Mobilității” la Caransebeș aduce în atenție un proiect al primarului Felix Borcean care, deocamdată, nu s-a concretizat. Este vorba de realizarea unei piste de biciclete în municipiul Caransebeș, un oraș aglomerat, în opinia edilului-șef.

În a doua zi din săptămâna mobilității, administrația locală le-a propus bicicliștilor un traseu între cele două mari cartiere ale orașului. Astfel, pedalarea a început la ora 12.00 din cartierul Pipirig până în cartierul Balta Sărată și retur. Aproape 50 de copii și adulți au străbătut orașul pe traseul propus pentru viitoarea pistă de biciclete str. Ardealului – Mihai Viteazu – Calea Orșovei – Calea Severinului – Balta Sărată și retur, sub îndemnul „sport, sănătate și aer curat”.

De asemenea, în prima zi a avut loc un concurs de cros din fața Primăriei până în cartierul Teiuș, o competiție la care a participat și primarul Felix Borcean.

„Mesajul meu este același pe care l-am spus în nenumărate ocazii și îl voi susține mereu: să abandonăm cât se poate de mult mașinile, să facem mișcare pentru sănătate, să folosim alte mijloace de transport cum ar fi bicicleta și chiar autobuzul, pentru că orașul nostru este un oraș relativ mic și ușor accesibil. Și ca timp, și ca posibilități de deplasare”, a declarat primarul Felix Borcean.