Cu bani de la bugetul de stat, în orașul de la malul Dunării se va ridica de la zero o creșă cu 70 de locuri

cresa timisoara

Vești bune pentru părinții din Moldova Nouă, după ce Ministerul Dezvoltării a anunțat că în oraș se va construi o creșă modernă, cu facilități multiple, prevăzută cu panouri fotovoltaice.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a aprobat finanțarea a încă 22 de creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic. Așadar, în Baia Mare, Suceava, Moșnița Nouă, Borșa și Măneciu va fi construită câte o creșă mare, pentru 100 – 110 copii, în localitățile Cristian, Mangalia, Simeria, Poșta Câlnău și Moldova Nouă câte o creșă medie, fiecare cu o capacitate de 70 de locuri, în timp ce în Blaj, Techirghiol, Dej, Vlăhița, Pașcani, Scobinți, Baia Mare, Fântânele, Isaccea, Petru Rareș, Tufești și Pătârlagele se va ridica câte o creșă mică, pentru 40 de copii.

Creșa din Moldova Nouă va fi ridicată în zona centrală a orașului, în imediata vecinătate a Liceului Tehnologic „Clisura Dunării”. Aceasta va fi construită pe un teren de aproximativ 1.700 de mp, pe care se vor amenaja și spații verzi, locuri de joacă și de parcare. Unitatea va fi prevăzută cu panouri solare și fotovoltaice. Viitoarea construcție vine așadar în sprijinul părinților din Moldova Nouă care nu au în grija cui să-și lase copiii, având în vedere că, la momentul actual, în orașul de la Dunăre există o singură grupă de creșă, cu 10 locuri, care funcționează în incinta Grădiniței cu Program Prelungit „Sfântul Stelian”.

Reamintim că săptămâna aceasta Ministerul Dezvoltării a semnat și contractele de finanțare pentru construirea primelor 15 creșe incluse în Programul național de construire de creșe, derulat de ministerul de resort. Cele 22 de obiective se alătură, așadar, celorlalte 73 care sunt sau vor intra în curând în procedură de achiziție publică.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/