În ciuda alocării bugetare „zero” de care administrația locală a avut parte de la bugetul de stat, investițiile continuă în oraș. Executivul le-a propus consilierilor locali direcționarea unei sume importante de bani pentru amenajarea unui nou muzeu la Bocșa.
Maestrul Constantin Lucaci are deja un muzeu al Luminii, lăsat pentru locuitorii orașului în care s-a născut. Așadar, în acest an, în atenția administrației locale este un alt maestru, dar mineralog de această dată, Constantin Gruescu. În acest sens, a fost aprobată suma de 250.000 de lei pentru amenajarea spațiului în care vor fi depozitate pietrele de mină, unicat în zonă, atent alese chiar de maestru. „Până în luna mai, intenționăm să terminăm lucrările, iar muzeul să fie gata. Domnul Constantin Gruescu a ales 105 de piese pentru noi, pe care le-am primit deja, cu semnătura domniei sale. Practic, am făcut ceea ce am promis, iar într-un timp foarte scurt vom avea și al doilea muzeu la Bocșa”, a spus primarul Eugen Cismăneanțu.
În cei peste 60 de ani de experiență, Gruescu a strâns o colecție impresionantă de câteva sute de exemplare de flori de mină din aproape toate zonele României și în special din zona Banatului (Ocna de Fier, Dognecea, Sasca Montană sau Moldova Nouă). În același timp, Constantin Gruescu a intrat în posesia unor exemplare impresionante de flori de mina, făcând schimburi sau cumpărându-le pentru a-și întregi colecția. La puțină distanță de Bocșa se află și muzeul amplasat de maestru chiar în casa sa din Ocna de Fier, vizitat de persoane de pe întreg mapamondul, dar și de mii de elevi și studenți care vin an de an la „Casa Binelui”, deoarece colecția este unică în țară și reprezintă o adevărată hartă geologică a Munților Metaliferi ai Banatului, a industriei extractive a aurului și fierului, din perimetrul Dognecea – Ocna de Fier – Bocșa. Expoziția a fost de asemenea vizitată și de președinți ai României, de regina Beatrice a Olandei, dar și de alte personalități.
Odată cu deschiderea celui de al doilea muzeu, autoritățile locale speră să convingă turiștii care trec prin Bocșa să se oprească și să viziteze și aceste obiective, extrem de importante pentru istoria locală.