CSM Reșița n-a primit drept de promovare în Liga 1! Politicienii și-au dat cu stângu-n dreptul!

csm resita draghiceanu

Aleșii județeni n-au fost în stare să-și numească doi reprezentanți în forurile de conducere ale Asociației Club Sportiv Muncitoresc Reșița, lucru absolut obligatoriu pentru ca echipa lui Flavius Stoican să evolueze, în eventualitatea unei promovări, în Liga 1!

Romeo Dunca a venit în ședința de ieri a Consiliului Județean cu propunerea înființării unei asociații sportive în care să dețină calitatea de membru alături de Municipiul Reșița, SC Aquacaraș SA, SC Piețe Reșița SRL și Termoserv Cet SRL. Scopul principal fiind păstrarea și ducerea mai departe a istoriei, principiilor și valorilor clubului – simbol al Reșiței și al Caraș-Severinului.

Președintele CJ le-a expus consilierilor județeni că rosso-nerii au ca obiectiv în următoarele sezoane promovarea în prima ligă de fotbal, să ducă din nou fotbalul reșițean la cel mai înalt nivel de performanță și de a redeveni echipa – simbol a județului.

Toată lumea a fost de acord cu înființarea Asociației Club Sportiv Muncitoresc Reșița, care nu reprezintă nimic altceva decât un dribling legal prin care se fentează rigorile și regulamentele FIFA și UEFA  privitoare la modul de organizare și finanțare al fotbalului profesionist.

Pentru ca microbiștii reșițeni să aibă dreptul să viseze din nou la Liga 1, consilierii județeni ar fi trebuit să desemneze câte un reprezentant în AGA (N.R. – Adunarea Generală a Acționarilor) și în Consiliul Director al asociației. Pentru primul for a fost propus liberalul Viorel Lolea, președintele Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin. În Consiliul Director, PSD l-a dorit pe Ioan Crina. Votul a fost secret. Scorul, de partea lui Crina. A obținut 25 de voturi. Lolea, în schimb, deși nu a avut contracandidat, a strâns numai 12. „M-ați păcălit! Dă-o dracului!”, a exclamat Romeo Dunca.

Lolea n-a fost deranjat că nu va face parte din AGA asociației, ba chiar s-a arătat dispus să treacă pe banca de rezerve și chiar în tribună: „Eu mă retrag, mă pot retrage. Asociația trebuie făcută, altfel CSM Reșița nu va avea drept de promovare. E o problemă foarte mare. Dacă nu înființăm asociația, nici la anul CSM Reșița nu are drept de promovare în prima ligă. Mai bine propuneți pe altceva decât să îi încurcăm!”

Romeo Dunca a găsit și vinovații pentru faptul că promovarea Metalului are nevoie de prelungiri, chiar dacă votul a fost secret. Sigur pemepiștii și o parte dintre  social-democrați i-au dat cartonaș roșu lui Viorel Lolea! „Noi am fost 11 consilieri PNL și au fost date 12 voturi pentru Lolea. Cei de la PMP nu au votat nici măcar pentru fotbalul din Reșița! Voi face o ședință de urgență și o voi corecta!”, a dat asigurări președintele CJ.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/