Echipa de fotbal pregătită de Leo Doană a făcut un tur de campionat destul de bun, dar în ciuda eforturilor preşedintelui Cristian Bobar şi ale primarului Mihai Stepanescu, niciun om de afaceri nu s-a arătat interesat să investească vreun leu în Valea Domanului.
Fanii rosso-nerilor trebuie să mai aştepte până să-şi vadă favoriţii evoluând într-un eşalon superior, asta pentru că până şi prezenţa în Liga a III-a a fost pusă la un moment dat sub semnul întrebării. La recomandarea FIFA şi UEFA, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că, din 2012, cluburile de fotbal nu mai pot fi finanţate din bani publici, pentru a se evita imixtiunea politicului în sport. Potrivit noului regulament, banii publici ar putea fi folosiţi numai pentru dezvoltarea infrastructurii, nu însă şi pentru plata salariilor sau primelor de joc. Cu alte cuvinte, e nevoie de o societate comercială cu capital privat. CSM Şcolar Reşiţa există doar datorită implicării Primăriei şi Consiliului Local Reşiţa, astfel că, începând cu sezonul 2012-2013 trebuie găsite soluţii.
„Ştiu şi eu că există un regulamet al FRF care spune că, începând cu anul competiţional 2012, echipele nu vor mai avea posibilitatea să fie susţinute din bani publici. Sună frumos, este bine, dar s-ar putea să nu mai avem de-a face cu evenimente sportive deosebite, pentru că şi celelalte activităţi, până acum 20 de ani, erau susţinute în mare măsură tot din bani publici. Cred că va fi nevoie de un suport financiar pe viitor, dar vom vedea în ce măsură putem sau nu să facem asta din puncte de vedere legal”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.
Dacă până în vară nu se va arăta nimeni interesat să investească la CSM Reşiţa, se ia în calcul o variantă de rezervă, pe care edilul-şef o pregăteşte deja împreună cu Cristi Bobar şi juriştii Primăriei. „Am realizat un proiect care va fi supus dezbaterii publice, de înfiinţare a unui club privat la nivel teoretic, ca să-l putem asocia cu un alt club privat. Nu putem asocia acest club public al nostru cu cineva privat, juridic ar trebui în cadrul clubului public să creăm o entitate privată. Am dat dispoziţii colegilor să vedem cum au făcut alţii. Spre exemplu, la Bacău a fost creat un ONG. Sunt mai multe variante, trebuie să luăm un exemplu potrivit ca să putem continua activitatea fotbalistică aici, dar fără bani nu putem face nimic. Locul nostru este deocamdată în liga a treia, dar ne dorim din tot sufletul ca, după puţină implicare, să putem juca măcar în liga a doua. Reşiţa este recunoscută şi datorită tradiţiei sportive”, a mai spus Stepanescu.
forza resita ! ros negru pana la moarte.