CSM Reșița își asigură viitorul. Primul amical, prima victorie [FOTO]

CSM Reșița a învins astăzi cu 2-1 pe Viitorul Caransebeș, în primul amical al iernii, disputat pe terenul sintetic din Valea Domanului.

Cele două formații cărășene s-au reîntâlnit după o lună, tot în Valea Domanului, în decembrie rosso-nerii impunându-se cu 6-1. S-au aflat față în față o aspirantă la promovarea în Liga a II-a și liderul Ligii a IV-a Caraș-Severin la fotbal.

Supriza rosso-nerilor în acest prim test pe 2017 a fost prezența între buturi a veteranului Vali Boșca, la aproape 53 de ani, antrenorul cu portarii al formației reșițene rezistând cu brio pe parcursul întâlnirii. A fost învins doar o dată, în repriza secundă, de către Negoescu, în minutul 67. Minut în care atacantul gugulanilor, angajat în adâncime, a reuşit să-l depăşească pe Szijj, Boşca a ieşit, dar Negoescu a trimis elegant în dreapta lui, deschizând scorul.

O bucurie de scurtă durată, pentru că la faza următoare, Roberto Muselin a scăpat în careu de marcajul lui Gheorghescu și a trimis mingea în poarta oaspeților, pe sub Socaci.

Golul victoriei rosso-nerilor a fost marcat de noua achiziție Fabian Himcinschi, fotbalist care a mai jucat în Caraș-Severin, pentru FC Caransebeș, când această echipă evolua în liga secundă.

„A fost un meci în care am pus accentul mai mult pe latura fizică, în detrimentul celei tehnice. Săptămâna aceasta am lucrat mai mult pe alergare aerobă, şi mai puţin cu mingea. Sunt mulţumit de acest joc, de efortul pe care l-au depus jucătorii, un prim joc de pregătire, zic eu, destul de reuşit… Săptămâna viitoare probabil că vom merge la Timişoara, pentru un meci cu Poli, unde o să jucăm joi pe terenul sintetic”, a declarat după meci Leontin Doană, antrenorul echipei CSM Reșița.

„În partida de azi s-a văzut un progres faţă de meciul de anul trecut, pe care l-am pierdut cu 5-2. Venim după doar două antrenamente pe care le-am efectuat în sală, pentru că terenul nostru este îngheţat, dar săptămâna viitoare vom ieşi pe gazon. Sperăm să avem un parcurs cât mai bun, superior chiar celui de anul trecut, din tur… În privinţa meciului de azi, pot să spun că am pierdut nemeritat, cred că un scor egal ar fi fost mult mai normal. Au fost însă două greşeli personale, în urma cărora s-a stabilit rezultatul de 2-1”, a spus antrenorul gugulanilor, Dan Doran.

CSM Reşiţa: V. Boşca, Săndescu, Banac, Chira, Liuba, Maria, Poiană, Bloju, M. Călin, Beloescu, Himcinschi. Au mai intrat: Costescu, Breşneni, Ţuţu, Doda, B. Szijj, R. Muselin, Negrei şi F. Călin. Antrenor: Leontin Doană.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, Vătafu, Bona, Arnăut, Valuşescu, Ov. Bălan, Dragomir, Frenţ, Negoescu, Neagu, Șandru. Au mai intrat: Socaci, Imbre, N. Birăescu, Gheorghescu, Nedelcea, Ianoşiga şi I. Văcărescu. Antrenori: Dan Doran şi Petru Bona.

A arbitrat Cristian Chitucea, asistat la cele două linii de Silviu Haramuz şi Rafael Lupu, toți din Reșița.